SİMAV SANAYİSİNE KADIN ELİ DEĞDİ

16899

Sanayide Kadın Eli Projesi kapsamında ellerini taşın altına koyduklarına değinen Simav TSO Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Kazcıoğlu Industrial’in Türkiye’de ilk kez uygulanan ‘Çırak öğrenci’ uygulamasından söz etti. Genç iş insanı Ercan Göl ise 230 kadın personeliyle 49 ülkeye kıyafet ihraç eden ErkGroop hakkında bilgi verdi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, Simav ilçesinde buluştu. Kadın girişimciler kurulu tarafından yürütülen ‘Sanayide Kadın Eli Projesi’ yurt genelinde gelişimini ve uygulama alanını sürekli büyütürken, projenin ayaklarından birisini oluşturan Simav Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğündeki Simav Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde ‘Sanayide Kadın Eli Simav Toplantısı’ geniş bir katılım ve yoğun bir programla Simav’da gerçekleştirildi.

Simav’da sanayide kadın istihdamının öncülerinden birisi olan Kazcıoğlu Industrial’in Sanayide Kadın Eli Simav Toplantısı’nın ilk odağı oldu. Çin Halk Cumhuriyeti ile birlikte 18 ülkeye ihracat yaptıklarını, tesislerde savunma sanayi, otomotiv, traktör, demiryolu makineleri ve deniz araçları sektörlerine basınçlı boru ve hortum kompleleri, soğuk şekillendirilmiş alüminyum ve çelik ürünlerle direksiyon sistemleri ürettiklerini hatırlatan İsmet Kazcıoğlu, 28 çalışma arkadaşıyla 3 yıl önce çıktıkları yolda aralarında 2 kadın çalışan olduğunu, günümüzde ise 280 çalışan arasında 60 kadın çalışanın yer aldığını, Kazcıoğlu Industrial’in gelişerek büyümesini sürdürmesinde kadın çalışanların da önemli emeği olduğunu hatırlatarak her birine ve tüm çalışanlarına teşekkür etti.

‘TÜRKİYE’DE İLK: ÇIRAK ÖĞRENCİ UYGULAMASI’

Daha sonra kürsüye gelen Simav TSO Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Simav’da özellikle sanayi sektöründe kadın istihdamının gelişerek artması için Kazcıoğlu Industrial olarak ellerini taşın altına koyduklarını, ilçede ve ülkede önemli bir ihtiyaç haline gelen teknik eleman ihtiyacının giderilmesi adına TOBB olarak ‘Çırak öğrenci’ uygulamasının Türkiye’de ilk uygulayanlardan olduklarını hatırlattı. Mesleki Eğitim alanında Halil İbrahim Kazcıoğlu Mesleki Eğitim Merkezine destek olurken ve Raife Kazcıoğlu Çırak Öğrenci Pansiyonu’nun oluşumuna imza attıklarını ifade eden Şeref Kazcıoğlu, “Gelişen dünyamıza ayak uyduracak yarının gençlerine yönelik olarak Zafer Kalkınma Ajansı projelerinden birisi olan ‘Şeref Kazcıoğlu Kendin Yap Atölyesi’ni hizmete açarak ilkokul, ortaokul öğrencilerinin hayallerini projelerle gerçeğe taşımaları adına destek olduk. Şeref Koleji Spor Kulübü ile de ilçeye ilkleri yaşattık” ifadelerini kullandı.

‘KIZ ÇOCUKLARI HAYAL KURSUN’

Sanayide Kadın Eli Projesinin 81 ilimize yayılmasını hedeflediklerine değinen Tezmaksan Direktörü Yalçın Paslı, “Endüstri mühendisinin tarifi ile ev kadınının tarifini yan yana koyduğunuzda bir birine benzer yanlarını görüyorsunuz. Bizim amacımız evde yaptığınız o düzeni, o evi çekip çevirmenin bir şekilde sanayiye yansımasını sizler vasıtasıyla rica ediyoruz. Sizlerden istediğimiz kız çocuklarımızın da sanayilerde çalışma isteğine kavuşmalarıdır” diye konuştu.

‘Sanayide Kadın Eli Simav Toplantısı’nın ikinci durağı ise 2015 yılından bu yana ilçede özellikle kadın istihdamı konusunda lider olan ErkGroop oldu. Genç iş insanı Ercan Göl’ün 10’u erkek 230 kadın personeliyle 49 ülkeye erkek, kadın, çocuk ve bebek giyimi üzerine üretim yaptığı tesisleri inceleyen, bilgi alan Türkiye’nin kadın girişimcisi üyeleri, ERK Group’un toplantı salonunda tekstil alanında Simav’ın başarısını ele aldılar.İş insanı Ercan Göl, 500-600 kadının çalıştığı yeni işyeri kurma girişiminden söz ederek, “Eğer ortada bir başarı varsa, bu tesiste canla başla çalışan personellerim sayesindedir onlara ve bizleri ziyarete geldiğiniz için teşekkür ederim” diye konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *