‘İYİ HAL VE TUTUKLAMA ŞARTLARI YENİDEN DÜZENLİYOR’

568

Büyük Türkiye hedefini kadın erkek omuz omuza gerçekleştirme hedefinde olduklarını belirten AK Parti Kadın Kolları Başkan Vekili Arzu Kıvanç, yeni düzenleme ile iyi hal ve tutuklama şartlarının yeniden düzenlendiğini ve kadına yönelik şiddetin cezalarının artırılacağını belirtti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına AK Parti İl Başkanı Sebahattin Ceyhun, AK Parti  Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Kadın Kolları Başkan Vekili Arzu Kıvanç, Gençlik Kolları Başkanı Usame Doğan ve Kadın Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

‘BÜYÜK TÜRKİYE HEDEFİNİ

OMUZ OMUZA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Kadın Kolları Başkan Vekili Arzu Kıvanç tarafından okunan basın açıklaması azimle, kararlılıkla, emeğiyle mücadele veren emekçi kadınlara selam ile başladı. 8 Mart’ta verecekleri en büyük mesajın Büyük Türkiye hedefini kadın erkek omuz omuza gerçekleştirmek olduğunu vurgulayan Arzu Kıvanç, “Bu hayalimizi, fabrika işçisinden ev kadınlarına, beyaz yakalıdan mavi yakalıya, kırdan kente kadar tüm kadınların emeğiyle gerçekleştireceğiz.” Şeklinde konuştu.

AK Parti olarak 2002’den bu yana kadının eğitim, sağlık, istihdam, karar alma mekanizmalarına katılımı yönünde pek çok düzenleme yaptıklarını belirten Arzu Kıvanç, “2002’de Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen ilk seçim beyannamemizde kadına yönelik şiddetle ve kadın yoksulluğuyla mücadele edeceğimizi topluma beyan ettik. Her seçimde de buna yeni hedefler ekledik. Anayasadaki eşitlik ilkesi, Türk Ceza Kanunu’nda töre ve namus cinayeti cezalarının artırılması, İş Kanunu’nda eşit işe eşit ücret düzenlemesi, doğum izinleri başta olmak üzere, aile ve iş yaşamı uyumlaştırmasına ilişkin düzenlemeler, engelli çocuğu olan anneye 5 yıl erken emeklilik imkânı ve benzeri birçok düzenleme AK Parti döneminde yapılmıştır. “ifadelerini kullandı.

‘KABUL EDİLEBİLİR EŞİĞE ULAŞANA KADAR ÇALIŞACAĞIZ’

2002 yılına kadar 1935 yılındaki ilk parlamentoda yüzde 4.1 oranındaki kadın temsilinin hiç aşılamadığını belirten Kıvanç, “2018 seçimiyle birlikte parlamentoda kadın temsil oranı, yüzde 17.4’e yükselmiştir. AK Parti, kadının siyasi temsil oranı kabul edilebilir eşiğe ulaşana kadar çalışacaktır” dedi. SGK teşvikleri, Gelir Vergisi ve kadın kooperatiflerinde yapılan yasal düzenlemeler, hibe ve fonlardaki kadınlar lehine yapılan uygulamalar ile kadınların iş hayatına, işçi, çiftçi, girişimci olarak katılımını desteklediklerini ifade eden Kıvanç, Kadın Kolları olarak il il Türkiye’yi dolaştıkları kadın emeği buluşmaları ve  “Nerede Kalmıştık’’ eğitim projesi ile kadın gücünü artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Anayasa’da, TCK’da yaptıkları değişiklikler ve 6284 sayılı kanun ile kadına yönelik şiddet ile mücadelede önemli mesafeler aldıklarını dile getiren Kıvanç, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Çalışmaları devam eden yeni düzenlemeyle de kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz. İyi hal ve tutuklama şartlarını yeniden düzenliyor ve kadına yönelik şiddetin cezalarını artırıyoruz.”

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *