PARKHAYAT HASTANESİ’NE SAĞLIK TURİZM BELGESİ

898

Uluslararası Sağlık Turizmi faaliyetinde bulunma yetkisi alan PARKHAYAT Kütahya Hastanesi Direktörü Uğur Harmanda, “Deneyimli kadromuz, güncel teknolojik cihazlarımız, akıllıteknolojiye sahip bina ve ünitelerimiz ile yurtdışından sağlık hizmeti almaya gelecek hastaları kabul etmeye hazırız” dedi.

PARKHAYAT Kütahya Hastanesine “Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi” verildi.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Sağlıkta Kalite Akreditasyon ve Çalışan Hakları Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmede 100 üzerinden 98,86 puan alanPARKHAYAT Kütahya Hastanesi,almış olduğu bu puanla “Uluslararası Sağlık Turizmi Yetki Belgesi” başvurusunu yapmaya hak kazanıp “Uluslararası Sağlık Turizmi Sağlık Tesisi Yetkinlik Kriterleri”ne ve yönetmeliğin genel esaslarına uyarak, Uluslararası Sağlık Turizmi faaliyetinde bulunma yetkisi aldı. 

‘DENEYİMLİ KARDOMUZLA HAZIRIZ’

PARKHAYAT Kütahya Hastanesi Direktörü Uğur Harmanda, “seneyimli kadromuz, güncel teknolojik cihazlarımız, akıllıteknolojiye sahip bina ve ünitelerimiz ile yurtdışından sağlık hizmeti almaya gelecek hastaları kabul etmeye hazırız” dedi.

Harmanda açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Kütahya’da faaliyet göstermeye başladığımızdan bugüne amacımız sadece Kütahya’ya değil bölgemize kaliteli ve ekonomik sağlık hizmeti vermek olmuştur. İlimizde ki sağlık göçünü engellemek adına yeni hekim kadrolarıyla ve yeni ünitelerle sürekli olarak gelişmeye devam ettik.Şimdi ise yurtdışından hasta getirip tedavi etme heyecanını yaşamak istiyoruz.”

“Almış olduğumuz yetki belgesi sonrası çalışmalarımıza hız vererek yurtdışından obezite cerrahisi için hastanemizi tercih eden hastalarla irtibata geçtik, kısa süre içerisinde hastaların transferini sağlayıp tedavi için hastanemize getirmeyi planlıyoruz. İlk etapta obezite cerrahisi, onkolojik cerrahi, ağız ve diş sağlığı, protez cerrahisi, estetik cerrahi, göz cerrahisi alanlarında sağlık hizmeti sunmayı planlamaktayız.”

‘HEDEFİMİZ KÜLTÜR ELÇİSİ OLMAK’

Ülkemizi ve şehrimizi en iyi şekilde temsil etmek ve Kütahya’mıza kültür elçisi olmak gibi misyonlarımız vardır. Sağlık turizmi kapsamında hastaların hastanemizde ki tedavi süreçleri sonrası kültür turları düzenleyeceğiz. Turizm yönünden önemli lokasyona sahip olan Aizonai, Kütahya Kalesi, Ulu Cami, Çini müzesi gibi tarihi ve coğrafi zenginliklerimiz uğrak noktalarımız olacaktır. Böylelikle ülkemiz ve şehrimizin tanıtım ve ekonomisine önemli katkılar sağlayacağımızı umut ediyoruz.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *