‘ASGARİ ÜCRET ZAMMI ERİDİ’

795

Tüm Türkiye asgari ücrete aynı yıl içinde yapılma ihtimali konuşulan ikinci zamma kilitlenmişken TÜRK İŞ Kütahya İl Temsilcisi İsmail Gök, yılın ilk çeyreği dolmadan piyasaya yansıyan afaki fiyat artışlarının asgari ücrete yapılan zammın fazlasını asgari ücret ile geçinenlerin cebinden aldığını belirtti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücrete ek zam sinyali gelmesinin ardından Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk – İş)Kütahya İl Temsilcisi ve Türkiye Çimse İş Sendikası Kütahya Şube Balkanı İsmail Gök, GAZETE KIRKÜÇ’e açıklamalarda bulundu.

2022 yılı itibariyle 4 bin 253 liraya çıkarılarak yüzde 50 zamlanan asgari ücrete ek zam söylentileri Türkiye’nin gündemine oturdu.

‘ALIM GÜCÜ BİTMEK ÜZERE’

2022 yılında geçerli olmak üzere belirlenen asgari ücretin yüzde 50,54’lük artışlar net 4Bin 253’TL’ye çıktığını hatırlatan TÜRK İŞ Kütahya İl Temsilcisi İsmail Gök, aradan 3 ay gibi bir zaman yani yılın ilk çeyreği dolmadan piyasaya yansıyan akaryakıt, doğalgaz, elektrik, pazar ve marketlerdeki afaki fiyat artışları asgari ücrete yapılan zammın daha fazlasını bizlerden almıştır.” İfadelerini kullandı. Asgari ücretlinin aldığını maaşların erdiğini belirten Gök, alım gücünün bitme durumuna geldiğini vurguladı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Türkiye fiyat endeksinin her ayin 3 ünde açıkladığı enflasyon oranının temel gıda ve tüketim maddelerine yapılan zamların her gün arttığının kanıtı olduğunu ifade eden İsmail Gök, “Aralık 2021 enflasyon yüzdesi yüzde 36.08, Ocak 2022 enflasyon yüzdesi yüzde 48.69, Şubat 2022 enflasyon yüzdesi yüzde 54,44 olarak açıklanmıştır.” İfadelerini kullandı.

‘YAZILI YA DA SÖZLÜ BİLGİ GELMEDİ’

Asgari ücretlinin aldığı ücretler sabit kalırken tüketim maddelerine gelen zamların her geçen gün arttığına dikkat çeken İsmail Gök, şu ifadeleri kullandı: “Son günlerde kamuoyunda asgari ücrete Haziran ayında iyileştirme zammı söylentiler yer almaktadır. Türk-İş Kütahya İl Temsilciliği olarak konfederasyonumuzdan bu konuyla ilgili yazılı veya sözlü herhangi bir bilgi gelmemekle birlikte Sayın Genel Başkanımız Ergün Atalay’ın basın açıklamasında belirttiği gibi asgari ücret Komisyonu Aralık ayında toplanarak bir sonraki yılın ücretini yapılan pazarlıklar ile neticelendirir. Ancak aldığımız maaşlar tüketim maddelerine gelen zamlarla eridiği için bakanlık veya hükümet yetkilileri tarafından yapılacak bir asgari ücret iyileştirme zammı için genel başkanımız “Ben hazırım” demiştir.”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *