ÜÇTE BİRİ DPÜ’DE

597

Fildişi Sahili Büyükelçisi Khadidjata Toure’tyi ağırlayan DPÜ Rektörü Kazım Uysal, “Türkiye’de eğitim gören toplam 300 Fildişi Sahili öğrencisi; DPÜ’de 92 Fildişi Sahili öğrencisi bulunuyor. Üniversitemiz bu ülkeden gelen öğrencilerin üçte birini barındırmaktadır.” Şeklinde konuştu

Fildişi Sahili Büyükelçisi Khadidjata Toure ve Eğitim Ateşesi Diwa Mathilde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın daveti üzerine DPÜ’yü ziyaret etti.

Büyükelçi Khadidjata Toure’ye Eğitim Ateşesi Diwa Mathilde de eşlik etti. Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Muammer Gavas, Prof. Dr. Hasan Göçmez, Prof. Dr. Şahmurat Arık ile DPÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Uslu tarafından karşılanan Büyükelçilik heyeti, daha sonra Fildişi Sahilili öğrencilerle bir araya geldi.

‘BİZİM EMANETİMİZ’

Büyükelçinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ve bu ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesi dileğini ifade eden Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Üniversitemizin yürüttüğü uluslararasılaşma çalışmalarında halen üniversitemizde Türkçe öğrenen öğrencilerimizin ülke büyükelçileri tarafından yapılan bu ziyaretleri çok önemsiyorum. Öğrencilerimiz burada yalnız değiller. Gerek DPÜ TÖMER’de Türkçe öğrenen gerekse fakültelerde eğitimlerine devam eden Fildişi Sahili öğrencileri bizim emanetimizdir. Biz bu emanete sahip çıkıyoruz. Onların her sorununda yakından ilgileniyoruz ve burada rahat bir eğitim hayatı geçirmeleri için elimizden geleni yapıyoruz.” Dedi.  

‘DPÜ’NÜN 92 FİLDİŞİ SAHİLİ ÖĞRENCİSİ VAR’

DPÜ’de 92 Fildişi Sahili öğrencisi bulunduğunu açıklayan Rektör Uysal, “Türkiye’de eğitim gören toplam 300 Fildişi Sahili öğrencisi bulunduğu göz önüne alındığında üniversitemiz bu ülkeden gelen öğrencilerin üçte birini barındırmaktadır. Öğrencilerimizin üniversitemizin imkânlarından ve eğitim olanaklarından memnun olması ve bu memnuniyetlerini burada dile getirmeleri bizi memnun etti. Önümüzdeki dönem Fildişi Sahili’nden daha fazla öğrencinin gelerek üniversitemizde eğitim almasını arzuluyoruz. Bu iş birliğinin artarak devam etmesi üniversitemiz ile Fildişi Sahili üniversiteleri arasında kurulacak iş birliklerinin hayata geçmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Sayın Büyükelçi ile yaptığımız görüşmelerde bu konunun kendisi tarafından da takip edileceğinin söylenmesi çok önemlidir. Kendilerine üniversitem adına teşekkür ederim.”ifadelerini kullandı.

‘DAHA SIK GELECEĞİM’

Kendilerine ve öğrencilere gösterilen ilgiyi görünce duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Toure, “Bundan sonra üniversitenize daha sık geleceğim. Burada Türkiye’ye ülkemizden gelen öğrencilerin önemli bir kısmının olması ve bu öğrencilerimizin sizlerden ve sağladığınız olanaklardan memnun olması bundan sonra birlikte daha çok iş birliği yapılacağının ve bunun bir zorunluluk olduğunun da göstergesidir. Buradan gördüğüm manzara öğrencilerimizin gözlerinden, duruşlarından mutlu olduklarını görebiliyorum. Önümüzdeki süreçte ülkemizde Türkçe öğretmek amacıyla üniversitenizin TÖMER temsilciliğini ülkemde açılması için otoritelerle görüşeceğim ve bu çalışmanın hayata geçmesi için takipçi olacağım. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için öğrencilerimizin eğitimlerine yaptığınız katkı için çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Etkinliğin ardından Büyükelçilik heyetine Germiyan Sokak ve Porselen Müzesi gezdirildi. Ardından da heyet, Bedesten’de düzenlenen iftara davet edildi. TÖMER’de görev yapan öğretim görevlilerimiz ve öğrencilerimizin de katıldığı iftarın ardından ziyaret, karşılıklı hediyeleşmenin ardından sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *