KÜTAHYA’DA YÜZ YÜZE BAYRAMLAŞMA SEVİNCİ

654

Mübarek Ramazan Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kütahya’da da büyük bir coşkuyla kutlandı. Pandemi sebebiyle yüz yüze bayramlaşmayı özleyen Kütahyalı vatandaşlar ile il protokolü birçok kez yan yana geldi

Vali Ali Çelik, her bayram olduğu gibi bu bayramda da ilk olarak şehit aileleriyle bayramlaştı.

İlk olarak Piyade Uzman Çavuş Turgut Gündüz’ün aile evini ziyaret eden Vali Çelik, baba Ömer Gündüz ve ailesinin bayramlarını tebrik ederek hayır dualarını aldı. Vali Çelik, daha sonra şehit Jandarma Er Celalettin Atlı’nın ailesini ziyaret etti. Şehidin annesi Sıddıka Atlı ile görüşen Vali Çelik, bir isteği olup olmadığını sordu, bayramını tebrik etti.Şehit babası Mustafa Kemal Atlı’nın sağlık durumu haklında da bilgi alan Vali Çelik, acil şifalar diledi.

Aileler ziyaretten duydukları memnuniyeti belirterek Vali Çelik’e teşekkür ettiler. Ziyaretlerde şehitler için dualar edildi.

GÖREV BAŞINDAKİLERE ZİYARET

Vali Ali Çelik, Ramazan bayramını görevi başında karşılayan Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personelini ziyaret etti. Belediye Başkan Vekili Ömer Köse karşılanan Vali Ali Çelik’i İtfaiye erlerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Vali Ali Çelik’e, beraberinde il protokolü ile birlikte Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür eden Belediye Başkan Vekili Ömer Köse, her bir görevin kutsal olduğunu ancak can güvenliğini korumanın daha da kutsal olduğunu ifade etti. Başkan Vekili Köse, İtfaiye erlerimiz 7/24 görev bilinci ile bayramda da görevlerinin başında. Müdürlüğümüz personeline ve itfaiye erlerimize yaptığınız ziyaret için sizlere teşekkür ediyoruz dedi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, Ramazan Bayramı sebebiyle İtfaiye Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi, Tavşanlı PTS noktası ile KSBÜ Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesini ziyaret etti. Çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Çelik, görev başındaki personelin Ramazan Bayramı’nı kutlayarak çalışmalarında kolaylıklar diledi. Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören vatandaşları da ziyaret eden Vali Çelik, sağlık durumları hakkında bilgiler alarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

BÜYÜKLER ÇOCUKLARLA BİR ARADA

Kütahya’daki en kalabalık bayramlaşma ise Ulu Camii’de gerçekleştirildi.

Ulu Camideki bayram namazı sonrasında il protokolü, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri, çocuklar ve İl Jandarma Komutanlığındaki personel ile bayramlaşma programına katıldı.Vali Ali Çelik beraberinde Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Belediye Başkan Vekili Ömer Köse ve il protokolü ile birlikte Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi sakinleri ve çocuklarla bayramlaştı.

Vali Ali Çelik büyük bir aile olduklarını ve aile olmanın, millet olmanın payesinin bir arada olmak olduğunu ifade etti. Vali Çelik, “Bugün gençlerimizle, büyüklerimizle bayram sabahının mutluluğu ve sevgisiyle bir araya geldik. Bu anlamda devletimiz tüm imkanlarını milleti için seferber ediyor. Milletimizin her bir ferdi de devleti için gerekli görevlerini yapıyor. Rabbim sağlık versin, sizleri başımızdan eksik etmesin. Sağlık ve sıhhatle nice bayramlar diliyorum” dedi.

Namazının ardından vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Vali Çelik, “Küskün olanlar bayramı vesile bilip küskünlüklerini sonlandırmalı. Büyüklerimizin hayır duasını almak, küçüklerimizi sevindirmek en büyük bayram sorumluluğumuz olmalı. Rabbim birlik ve beraberlik içinde nice bayramlara kavuşmayı nasip etsin” dedi.

Ulu Cami’nin ardından Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine giden Vali Çelik, huzurevi sakinleri ve Çocuk Evleri Sitesinde kalan çocuklarla bayramlaştı. Vali Ali Çelik, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde yalnız bırakmadığı yaşlılar ve çocuklarla uzun süre sohbet etti, yüzlerini güldürdü.

Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezindeki bayramlaşmanın ardından il protokolü, İl Jandarma Komutanlığında askerlerin bayramlarını kutladı.

‘RABBİM ORDUMUZU MUZAFFER EYLESİN’

İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde Mehmetçiğin bayramını kutlayan Vali Ali Çelik, “Vatan topraklarının harcını kanlarıyla karmış tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize sonsuz şükran ve minnetlerimi sunuyorum. Bugün de huzur ve güvenliğimiz için yurt içi ve sınır dışında fedakarca görev yapan kahramanlarımıza Rabbimden sağlık ve afiyet diliyorum. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin” diye konuştu.

Bayramlaşma töreninde İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç ile İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç da hazır bulundu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *