‘MEZUNLAR İŞ BULMA KAYGISI YAŞAMAYACAK’

739

2022-2023 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacak olan TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini tanıtan OSB Müdürü Veli Yılmaz, “Öğrencilerimiz sanayi bölgemizde yer alan fabrikalarda staj yapma imkânı bulacak. Mezun öğrenciler, iş bulma kaygısı olmadan kalifiye olarak yetişmiş donanımlı personeller olacak” dedi.

Kütahya OSB Müdürlüğü, Ortaöğretim Müdürlerine TOBB Kütahya OSB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Tanıttı

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde 2022-2023 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacak olan TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü davetiyle Kütahya ilinde bulunan ortaöğretim kurumlarının müdürleri tarafından ziyaret edildi.

Kütahya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamdi Sarıöz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Topuz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Ağca Okur ve okul müdürlerinin yer aldığı ziyarette, yenilen yemeğin ardından Kütahya Organize Sanayi Bölge Müdürü Veli Yılmaz TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi hakkında misafirleri bilgilendirdi.

ÖĞRENCİLERE OSB’DE STAJ İMKANI

TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin, Kütahya’nın en büyük sanayi bölgesinde yer alan bir mesleki ve teknik anadolu lisesi olacağını belirten Kütahya Organize Sanayi Bölge Müdürü Veli Yılmaz, “Bu da çeşitli avantajları beraberinde getirecektir. Lisemizde bulunan tüm atölye ve derslikler çağdaş teknoloji ile donatılmış şekilde öğrencilerimize eğitim verecektir. Öğrencilerimiz eğitim gördüğü bölümler ile alakalı, sanayi bölgemizde yer alan fabrikalarda staj yapma imkânı bulacak olup, hem teoriği hem de pratik eğitimi en üst verimle alarak, donanımlı ve yetişmiş teknik personeller olmalarını sağlamanın yanı sıra, okulumuzda eğitim görecek öğrencilerimizin ulaşımları ve öğle yemeği gibi giderleri Organize Sanayi Bölgemiz tarafından karşılanacaktır.” Dedi.

‘MEZUN OLUP İSTİHDAMA KATILACAKLAR’

Okuldan mezun olan öğrencilerin iş bulma kaygısı olmadan eğitimlerinin sonunda, kalifiye olarak yetişmiş donanımlı personeller olacağına dikkat çeken Yılmaz, “Öncelikle sanayi bölgemizde olmak üzere ilimizin ve ülkemizin üretim istihdamına dahil olacaklardır. Meslek lisemizin diğer meslek liselerine nazaran eğitim hizmetlerindeki bu farklılıkları ve destekleri, siz değerli okul müdürlerimizin de öğrencilerine aktarmasını talep ediyor, katılımlarınız için teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

Kütahya Organize Sanayi Bölge Müdürü Veli Yılmaz’ın konuşmalarının ardından, TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Yalçın, lisenin yapı ve organizasyonu ile alakalı, misafirlere bilgi aktarımı gerçekleştirdi.

TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden okul müdürleri, okulun derslikleri, sosyal alanları, konferans salonu ve atölyelerinde incelemelerde bulundu.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *