KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİNE 100’ÜNCÜ YIL DAMGASI

727

100. Yıl Kültür Sanat ve Gençlik Festivali etkinliklerinin açılışı töreninde konuşan Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, 31 Aralık 2022’ye kadar bütün kültür sanat etkinliklerinin 100’üncü yıl ismiyle düzenleneceğini açıkladı. Festival hakkında da bilgi veren Damcı, “Eğlenceler gecenin geç saatlerine kadar devam edecek” dedi

Kütahya Belediyesi, 100. Yıl Kültür Sanat ve Gençlik Festivali etkinlikleri Kütahya Belediye bahçesinde düzenlenen törenle başladı.

Kütahya Belediyesi’nin organize ettiği 2022 yılı 100’üncü yıl Kültür Sanat ve Gençlik Festivalinin açılış konuşmasına katılımcılara “hoş geldiniz” diyerek başlayan Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, tüm katılımcıları Kütahya Belediyesi adına saygıyla selamladı.

Bu sene 1922’den 2022’ye sloganından hareketle Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri Kütahya’da etkinliklerin ismini 100’üncü yıl olarak belirlediklerini ifade eden Abdullah Damcı, “31 Aralık 2022’ye kadar bütün kültür sanat etkinliklerimiz bu isimle 100’üncü yıl etkinliği olarak yapılacak. Biliyorsunuz bu hafta 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı. Bu tema da hem kültür sanat etkinliklerimizi hem de gençlik haftası olması sebebiyle festivalimizi “Kültür Sanat ve Gençlik Festivali” adı altında yapmaya karar verdik. Bu gerçekten Kültür Bakanlığına teşekkür ediyoruz bu etkinliğimizde bize verdikleri destekten dolayı paydaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Başta Ticaret Odamız olmaz üzere çiniciler odası ve sivil toplum kuruluşlarına, kültür sanat derneklerine çok teşekkür ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Açılışın ardından Kütahya Belediyesi bahçesinde, Kütahya Belediyesi İş Geliştirme Merkezi sanatçıları,  Kütahyalı zanaatkarlar ve sanatçıların açtığı stantlar gezildi. Doç. Dr. Pınar Yazgaç’ın moderatörlüğünde, UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödüllü çini sanatçısı Dr. Mehmet Gürsoy, çini sanatçısı İsmail Yiğit’in katıldığı paneli ile devam eden ilk gün etkinlikleri Panelin ardından Kütahya Belediyesi Meclis Salonu fuaye alanında çini sanatçısı Mehmet Dumanlar’ın ‘Zamansız’ adlı çini sergisi açılışı ile devam etti.

Etkinliklerin açılış törenine; Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, MHP Kütahya KAÇEP’den sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hülya Öztürk, Kütahya Baro Başkanı Ahmet Atam, Kütahya Kent Konseyi Başkanı Ahmet Arabacı, Kütahya Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, sanatçılar ve davetliler katıldı.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *