KÜTAHYA YENİ KÜTÜPHANESİNE KAVUŞUYOR

811

Kütahya’nın en temel ihtiyaçlarından birinin kütüphane, yıkılan Kültür Sarayı binası yerine inşa edilecek. Fonksiyonlu salonların ve kültür merkezinin yer alacağı kütüphane projesinin maliyetinin büyük bir kısmı Kütahya Belediyesi tarafından karşılanacak

Kütahya Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kütahya Belediyesi iş birliğinde, 5 bin 988 metrekare kapalı alana yapılacak Halk Kütüphanesi’nin protokol imza töreni düzenlendi.

Depreme dayanıksız olduğu için yıkılan Kültür Sarayı binası yerine inşa edilecek Kültür Merkezi ve Kütüphane projesi için ilk adım atıldı. Valilik Toplantı Salonunda imzalanan protokolle birlikte Kütahya, önemli bir esere kavuşmak için gün sayacak. Şehir merkezinde eksiliği hissedilen kültür merkezi, kütüphane sorunu çözüme kavuşacak. İçerisinde her yaş grubunun ihtiyacını karşılayabileceği donatılarla birlikte, gençlerin kitap okuma kültürüne önemli katkı sunacak ve yine gençlerin sınavlarına rahat ve geniş veri kaynağına ulaşabileceği dokümanlarla birlikte, fonksiyonlu salonların yer alacağı kültür merkezi ve kütüphane projesi, Cumhuriyetimizin 100. yılında 2023 yılında Kütahya’ya kazandırılacak.

‘KÜTAHYA’NIN EN TEMEL İHTİYAÇLARINDAN BİRİ’

Kütahya’nın en temel ihtiyaçlarından birinin kütüphane olduğunu belirten Vali Ali Çelik, Halk Kütüphanesi projesinden büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğunu söyledi.  Vali Çelik, “Belediyemizin mülkiyetinde olan arazide inşa edilecek işin maliyetinin büyük kısmını Belediyemiz üstlenecek. Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğümüz de bu zor zamanda ciddi bir kaynağı Kütahya’mıza ayırdı.” diye konuştu.  Şehrin merkezinde, yeşille iç içe alana inşa edilecek halk kütüphanesinin Kütahya adına büyük bir kazanım olacağının altını çizen Vali Çelik, “Şehrimizin en güzel yerinde Kütahya’mızı kitaplarla buluşturacak, gençlerimizin buluşma noktası olacak, onlara gelecek vizyonu katacak, on yılları kucaklayacak büyük bir proje. Devletimizin ve milletimizin yarınları için çok değerli” dedi

CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA TAMAMLANACAK

Hayati projenin paydaşı olmaları nedeniyle genel müdürlüğe ve daire başkanlığına teşekkür eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında 2023 yılında bu eseri tamamlayıp şehrimize kazandırmayı Rabbim nasip eder. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, “Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü olarak son yıllarda kütüphaneleri; kitap, masa, sandalye, raf denkleminden daha ötelere taşıyacak bir dönüşüm içindeyiz. Bu dönüşümde de kütüphanelerimizin fonksiyonlarını oldukça fazlalaştırıyoruz. Eskiden 7’den 70’e diye bir deyim vardı, biz doğumdan ölüme kadar bütün yaş gruplarına hizmet edebilecek fonksiyonlarla mekânlar tasarlıyoruz. Bu anlamda Kütahya’mızın da bir ihtiyacı vardı.” diye konuştu.

Törene Vali Ali Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Vekili Ahmet Odabaş, Kütüphaneler Daire Başkanı Ahmet Aldemir, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Arık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Ünal katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *