KÜTAHYA ÇİNİLİ CAMİ İÇİN KENETLENDİ ‘CAMİMİZİ İSTİYORUZ’

610

Çinili Camii’nin restorasyon sonrası ibadete açık kalacağının altını çizen Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, “Camimizin kendisi müze zaten. 2023’ün ilk cumasını birlikte kılacağız inşallah” dedi.  Cami hakkında Kütahyalıları rahatlatan bir açıklama da Rektör Uysal’dan geldi

2018 yılında ibadete kapatılan ve Kütahyalıların hasretle açılışını beklediği Çinili Cami’de son karar için Anıtlar Kurulu incelemesi yapıldı. Kütahya’nın sembollerinden, Ahmet Yakupoğlu’nun nadide eserlerinden biri olan Çinili Cami’nin zamana karşı ayakta kalma mücadelesi devam ediyor. Son olarak DPÜ ve Anıtlar Kurulu dün camide incelemelerde bulundu. Çinili Camii etrafında toplanan vatandaşlar ise ‘camimizi istiyoruz’ diyerek sürecin hızlanması dileklerini belirtti.

‘2023’ÜN İLK CUMASINI BİRLİKTE KILACAĞIZ’

Türkiye’de ilk kez uygulanacak bir teknikle korunacak  cami önünde vatandaşlara açıklamada bulunan Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Işık, “Sizin camiye kavuşma yönündeki istekleriniz bizi üzmez, daha da sevindirir” dedi. Bilim insanlarının zeminde metrelerce aşağılara inmesi sonucu yer altı sularının caminin oturduğu kayalığı çamur hale getirdiğini belirten Işık, “Dua edelim rabbim bize doğru kararlar aldırsın ve camimize bir zarar gelmeden kavuşalım. Biz her ay üç gün toplanıyoruz” dedi. İşin aciliyetinin farkında olunduğunu vurgulayan Cengiz Işık, “Kurulumuz hizmet makamıdır, Kütahya’nın hizmetkârıdır. Biz buraya her geldiğimizde kurul üyesi tüm arkadaşlarımız ile tıpkı doğduğu evde olduğu gibi çalışmaları takip ediyoruz. Bilim kurulu inceliyor. Cami müze olmayacak ibadete açık kalacak. Camimizin kendisi müze zaten. 2023’ün ilk cumasını birlikte kılacağız inşallah” dedi. 

‘SÜREÇ SORUNSUZ ŞEKİLDE İLERLİYOR’

Süreç hakkında konuşan DPÜ Rektörü Kazım Uysal ise, “Projeyi hazırlayan arkadaşlar toplandı. Süreç sıkıntısız bir şekilde devam ediyor. Biliyorsunuz birkaç bilim kurulu değişti. Son toplantı ile umut ediyoruz eksik görülen yerler konusunda da bir uzlaşma sağlayacaklar” şeklinde konuştu.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *