ÖZEL ÇOCUKLARDAN ÇEVRE DERSİ

550

Bahattin Çini Özel Eğitim Meslek Okulu’nun özel öğrencileri, okullarından Kentpark’a kadar çöp toplayarak yürüyerek çevre dersi verdi. Etkinlik hakkında konuşan Okul Müdürü Mehtap Kınalıbaş, “Bir tane daha dünya yok, geleceğe çöp değil yemyeşil tertemiz bir dünya bırakalım” dedi.

Bahattin Çini Özel Eğitim Meslek Okulu gönüllü öğretmen ve öğrencileri okullarından Kentpark’a kadar yürüyerek,  yürüyüş güzergâhındaki ve Kent parktaki çöpleri topladılar.

20 torba civarı çöp toplayan çevre gönüllüleri piknik alanındaki piknikçileri tek tek ziyaret ederek onlara doğayı kirletmenin verdiği zararlardan söz etti.

‘BİR TANE DAHA DÜNYA YOK’

Etkinliğin hedefini çevreye karşı duyarlılık oluşturmak olarak açıklayan Bahattin Çini Özel Eğitim Meslek Okulu Müdürü Mehtap Kınalıbaş, “Görevimiz sadece çocukların akademik becerilerini geliştirmek değil, onları çevrelerine karşı duyarlı, geçmişini bilen geleceğine sahip çıkan topluma değer katan bireyler olarak yetiştirmek. Bugünkü amacımız da öğrencilerimizde ve yaşadığımız yakın çevrede çevre bilinci oluşturmaktı, inşallah etkinliğimiz hedefine ulaşır, bir tane daha dünya yok, yaşadığımız anın yaşadığımız yerin kıymetini bilelim geleceğe çöp değil yemyeşil tertemiz bir dünya bırakalım, dedi. Kınalıbaş, etkinlikte görev alan gönüllü öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *