BU FOTOĞRAF KÜTAHYA’DA ÇEKİLDİ

361

Vali Ali Çelik Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1927 yılında Time Dergisi’ne kapak olan dünyaca ünlü fotoğrafının Büyük Zafer’den tam 2 yıl sonra Kütahya Dumlupınar’da çekildiğini belirtti.

Vali Ali Çelik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1927 yılında Time Dergisi’ne kapak olan fotoğrafını sosyal medya hesabından  “Göğsünde parlak bir zaferin gururu, yüzünde o meydanda kaybettiği silah arkadaşlarının hüznü…” notuyla paylaştı.

Fotoğrafa dair önemli bir bilgiyi takipçilerine aktaran Vali Çelik, Atatürk’ün, 1927 yılında Time Dergisi’ne kapak olan dünyaca ünlü fotoğrafının Büyük Zafer’den tam 2 yıl sonra Kütahya Dumlupınar’da çekildiğini belirtti.

Paylaşımda, “Savaş sırasında yarı bedeni toprağın altında kalmış fakat bir eliyle sancağı elinde tutmaya devam eden Şehit Sancaktar için diktireceği ‘Meçhul Asker’ anıtının temel atma töreni için Dumlupınar’a gelmişti, etrafı geziyordu. Göğsünde parlak bir zaferin gururu, yüzünde ise şehit düşen arkadaşlarının acısı vardı. İşte tam o anda fotoğrafçı Esat Nedim deklanşöre basar. Time dergisine kapak olan, yıllar sonra bile hem büst hem tablo olarak Atatürk’ü anlatan bütün eserlerde kullanılan o fotoğraf o gün orada işte böyle bir ortamda çekilmiştir.” Denildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *