SAPASAĞLAM KORKULUKLAR NEDEN DEĞİŞİYOR?

639

Zafer Meydanı Projesi ile vatandaşın parasının betona gömüldüğünü ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz, 2006 yılında yapılan ve hala sağlam olan alt geçidin korkuluklarının neden değiştirildiğini de sorguladı. Aksaz Şahbaz, yüzlerce metre korkulukların sökülerek yerine “2022” ibareleri korkuluklar takıldığını belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Dr.Zeliha Aksaz Şahbaz, Kütahya Kent Meydanı projesi hakkında basın açıklamasında bulundu.

Kütahya Kent Meydanı projesi ile vatandaşın cebinden 42 milyon TL harcandığını, belirten Zeliha Aksaz Şahbaz inşaat artış bedeli olarak ek ödeme yapılacağı duyumundan da bahsetti.

‘KAYNAKLAR BETONA YATIRILDI’

Vatandaşın enflasyon, yoksulluk ve ekonomik yıkım ile mücadele ettiği bu günlerde belediyenin kaynaklarının betona yatırıldığını ifade eden Zeliha Aksaz Şahbaz, ihale bedeli olarak ödenen tutarın yanında belediye araçları, iş makinalarının da aktif olarak kullanıldığına değindi.

Proje ile kent meydanının şehri betonla kapladığı, yeşil alanların yok edildi, yaya yollarının daraltıldığı ve ağaçların kesildiğinden şikayet eden Zeliha Aksaz Şahbaz, “Kentin trafik akışı ve yaya ulaşımı dikkate alınmadan yapılan proje kimseye danışılmadan ve halk ile paylaşılmadan uygulamaya konulmuştur. Araç ve yaya trafiğini zorlaştıran bu projenin sonuçlarını tamamlanmasını takiben hep birlikte yaşayacağız.” İfadelerini kullandı.

‘FAYDADAN ÇOK ZARAR VERECEK’

Atatürk Bulvarındaki orta refüj bordürleri ve aydınlatma direklerinin sökülerek yerine 6.495.830.-TL’na dekoratif aydınlatma direklerinin monte edildiği ve tekrar tekrar dekoratif aydınlatma için ihaleye çıkıldığını dile getiren Zeliha Aksaz Şahbaz, “AK Parti Belediyesi döneminde başlayan aydınlatma direği sevdasının bu dönemde de devam ettiğine şahit olmaktayız. Bir önceki belediye yönetiminde mevcut aydınlatma direklerinin hemen yanına perforje aydınlatma direkleri yerleştirilmişti. Kent meydanı,  ana arterler gibi alanlara yapılacak yatırım ve düzenlemelerin  ben yaptım oldu anlayışı ile değil sivil toplum örgütleri, odalar, siyasi partiler ve kentte yaşayan vatandaşların görüşleri alındıktan sonra olgunlaştırılması ve daha sonra hayata geçirilmesi zorunludur. Bunlar yapılmadan, kentin dinamikleri hesaba katılmadan yapılan bu tür projeler şehre faydadan çok zarar getirecek ve bir sonraki yönetimlere yük oluşturmaktan ve müteahitlere kaynak aktarmaktan başka bir sonuç doğurmayacaktır.” Dedi.

‘YÜZLERCE METRE KORKULUK SÖKÜLDÜ’

Kamu kaynaklarının nasıl harcandığının ibret verici bir örneğinin de 2016 yılında yapılan ve hala sağlam olan alt geçidin korkuluklarının değiştirilmesi olduğunu vurgulayan Aksaz Şahbaz, şu ifadeleri kullandı: “Altgeçidin yapıldığı yılı gösterir “2016” ibaresini taşıyan yüzlerce metre uzunluğundaki korkulukların tamamı sökülerek yerine “2022” ibaresini taşıyan sarı renkli korkuluklar takılmaktadır. Soruyoruz: Beş yıl önce yapılmış  korkulukların değiştirilme gerekçesi ve maliyeti nedir? Biz bu kadar zengin bir halk mıyız ki yöneticiler halkın kendilerine verdiği yetkiye dayanarak kamu kaynaklarını hesapsız ve fütursuzca harcamaktadır?”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *