DİL VE KONUŞMA BOZUKLUKLARI UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

847

HİZMETE GİRİYOR

Yarın saat 14.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı toplu açılış töreninde, KSBÜ bünyesinde Dil ve Konuşma Bozuklukları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin de açılışı yapılacak. Merkezde farklı nedenlerle ortaya çıkmış konuşma ve yeme bozukluklarının tedavisi yapılacak

Büyük Zaferin 100. yılında bugün saat 14.30’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenecek toplu açılış töreninde, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) bünyesinde Dil ve Konuşma Bozuklukları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin de açılışı yapılacak.

İl Özel İdaresinden kiralanan Kütahya merkezdeki eski Belediye Binası restore edilerek KSBÜ Rektörlük ve İdari Binasına dönüştürülmüştü. Bu binada engelli gruplarına yönelik “Engelsiz Yaşam Merkezi” ve “Dil Konuşma Bozuklukları Uygulama ve Araştırma Merkezi” adları altında eğitim ve tedavi birimleri de yer alacak.

KONUŞMA VE YEMEK BOZUKLUKLARINA TERAPİ

Her yaş grubundan bireyin dil, konuşma, iletişim, ses ve yutma bozukluklarının değerlendirmesinin yapılacağı bu merkezde uzman dil ve konuşma terapistlerince bilim ve teknolojideki gelişmeler kullanılarak gerekli tedaviler uygulanacaktır. Bu merkezde akıcı konuşma bozuklukları, otizm ile ilgili dil bozuklukları, disleksi, dudak damak yarığında konuşma bozuklukları, fonksiyonel veya organik ses bozuklukları, nörolojik hasar sonucunda ortaya çıkan konuşma ve ses bozuklukları ve farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan yutma ve yeme bozuklukları olan bireylerin terapisi yapılacak.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ DE BULUNACAK

Engelsiz Yaşam Merkezinde ise hastane tedavileri sonrasında engelli bireylerin sosyal ve mesleki yaşama katılımları için gerekli bilgi ve becerilerin verilerek, kronik hastalık gruplarında eğitimler verilecek. Çocuk ve erişkin bireyler için ayrı ünitenin olacağı bu merkezde ergoterapistler tarafından günlük yaşam aktivitelerinde kullanılan malzeme, ev ve ofis gereçlerinin kullanımları ile kendine bakım yöntemlerinin geliştirilmesi için uygulamalar yer alacak.

Yeni açılacak merkeze ilişkin konuşan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu “açılacak olan bu merkezler ilimizde önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Hem engellilere yönelik nitelikli ve bilimsel bir hizmet sunacağız hem de Üniversitemizde açmış olduğumuz ilgili bölüm öğrencilerinin eğitimleri buralarda verilecek. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizi ziyaretinde toplu açılış programı içerisinde yer alması dolayısıyla ayrıca büyük memnuniyet duyduğumuz bu yeni tesislerin Kütahya halkına ve yararlanacak bireylere hayırlı olmasını diliyoruz. Dil ve Konuşma Bozuklukları Merkezinin cihaz ve teçhizatlarını temin eden Kütahya İl Özel İdaresi yönetici ve üyelerine ve Sayın Valimiz Ali Çelik’e de ayrıca teşekkür ediyoruz.” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *