‘ESNAF HUZURLUYSA ŞEHİR DE HUZURLU’

559

Vali Ali Çelik ve Belediye Başkanı Alim Işık, ahi ve esnaf heyetini kabul etti. Vali Çelik, Kütahya’nın ahiliğin önemli merkezlerinden biri olduğunun altını çizerken; Başkan Işık, Kütahya’daki esnaf huzurlu olursa şehrin de huzurlu olacağını belirtti.

Vali Ali Çelik, 13. yüzyılda yaşayan Ahi Evran’ın insani ve ahlaki felsefesini yaşatmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla bu yıl 35.’si kutlanan Ahilik Haftası sebebiyle ahi heyetini kabul etti.

‘KÜTAHYA AHİLİĞİN MERKEZİYDİ’

Vali Ali Çelik’e ahi kıyafeti takdim eden Kütahya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KÜTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit, Pandemi döneminde sorunlara hızlıca yerinde çözüm üretmesiyle sağladığı katkılar için tüm esnaf adına teşekkür etti. Güzel ahlak, doğruluk, yardımlaşma ve dayanışma gibi meziyetlerin ahiliğin en temel dinamikleri olduğunun altını çizen Vali Çelik, “Ahilik; zorda kalana destek olmak, bir ve beraber olmak, birbirine sahip çıkmak, sözünde durmaktır” dedi. Kütahya’nın ahiliğin önemli merkezlerinden biri olduğunun altını çizen Vali Ali Çelik, “Ahilik adını taşıyan mahallelerimiz, cami, türbe ve çeşmelerimiz bunun göstergesi. Kütahya ahilik kültürünün bir yansıması, ahiliğin tüm değerleri ilimizde bütünleşmiş. Bu kültür ve duygunun kaybolmaması için hepimize ciddi bir sorumluluk düşüyor” ifadelerini kullandı.

Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KÜTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit ile beraberindeki heyet, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı makamında ziyaret etti.

‘ÜNİVERSİTELİ GENÇLERE DESTEK OLALIM’

Ahilik Haftasını kutlayan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya’da ki esnafı huzurlu olursa şehrin de huzurlu olacağını belirtti. Belediye olarak bugüne kadar yaptıkları gibi bundan sonra da her türlü desteği sağlayacaklarını dile getiren Işık, “Şehrimize dışarıdan gelen misafir öğrencilerimizin desteği çok önemli. Çünkü genç dostu bir şehir olma hedefimiz var. Bu konuda da geçmişte olduğu gibi önümüzdeki dönemde de tüm esnaf odalarımızın gönüllülük esasıyla dışarıdan gelen misafir gençlerimize şehrimiz adına hoşgörülü yaklaşmalarını canı gönülden arzu ediyorum” ifadelerini kullandı. Pandemi döneminde, esnaflara destekleri için Başkan Işık’a teşekkür eden KÜTESOB Başkanı İbrahim Yiğit, Gerek yardım paketleriyle gerek destek kartlarıyla gerekse sağladığınız kira indirimleriyle Kütahyalı esnafımızın zor zamanlarda elinden tuttunuz” dedi. KÜTESOB Başkanı Yiğit, Kütahyalı esnaflardan İkamet Kart Projesi kapsamında genç öğrencilerimize gerekli desteği vermelerini beklediklerini ifade etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *