AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

628

Çekya’nın başkenti Prag’da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası’nın ferdi karşılaşmalarının kapanışını; kadınlar +78 kiloda Hilal Öztürk şampiyon, erkekler +100 kiloda Münir Ertuğ gümüş madalya ile noktaladı.

Kütahyalı Hilal Öztürk Nisan 2019’da da Almanya’nın başkenti Berlin’de yapılan Judo Ümitler Avrupa Kupası’nda +70 kiloda Milli forma ile ilk altın madalyasını almıştı.

Türkiye genel sıralamada 3 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya ile Şampiyonayı zirvede tamamlarken son gün müsabakalarında kadınlar +78 kiloda Hilal Öztürk direkt çeyrek finalde Estonyalı Emma Melis Aktaş’ı, yarı finalde Sloven Nicki Norcic’i, finalde altın madalya müsabakasında İtalyan Asya Tavano’yu ipponlarla yenerek şampiyonluğunu ilan etti ve altın madalyayı kazanan isim oldu.

Erkekler +100 kiloda Münir Ertuğ ilk turu maç yapmadan geçti. 2.maçta Alman Daniel Udsilauri’yi altın skorda waza-ari ile yenerek çeyrek finalist oldu. Bu turda Gürcü Ucha Tabatadze’yi yarı finalde Moldovalı Alin Bagrin’i ipponla yenen Münir Ertuğ, Gürcü Shalva Gureshidze’ye yenildi ve gümüş madalyanın sahibi olarak ikincilik kürsüsüne çıktı. Simav’ın sesi




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *