BAKAN ÖZER ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ

400

Kütahya ziyaretinde ülke ve şehir için önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Kütahya ziyaretinde önemli gelişmelerde yaşanan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Valilik Makamında yaptığı değerlendirme toplantısının ardından Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanlığında, Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, İl Başkanı Mustafa Önsay ve Parti Yönetimi ile değerlendirmelerde bulundu.

VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Daha sonra Bakan Özer Kütahya sokaklarını da gezdi. Kütahya’nın tarihi mekânlarını ziyaret eden Mahmut Özer, vatandaşlarla sohbet etti.

Kütahya programında kentte görev yapan okul yöneticileri ve öğretmenlerle de bir araya gelen Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda önemli açıklamalarda bulundu.

11 KÖY YAŞAM MERKEZİ AÇTIK

Okul öncesi öğrencilerin okullaşma oranını yüzde 100’e çıkarmak amacı ile il genelinde köy ve benzeri yerleşim yerlerinde 81 yeni ana sınıfını daha faaliyete geçirdiklerini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, okulların fiziki imkânlarını iyileştirildiğini açıkladı. Düzenlenen Mesleki Eğitim Fuarı ile meslek liselerinin görünürlüğü artırdıklarını ifade eden Başyiğit, il genelinde 11 köy yaşam merkezini hayata geçirdiklerini ilerleyen süreçte sayının artacağını vurguladı.

Kütahya ziyaretinde kentin eğitim yatırımlarını değerlendirme imkânı bulduklarını belirten Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, gittiği her ilde okul yöneticileriyle bir araya gelip eğitim politikalarını karşılıklı konuşup değerlendirdiklerini ifade etti.  2022- 2023 eğitim öğretim yılında ücretsiz olarak dağıtılan ders kitaplarına ilave olarak kronik bir problem olan yardımcı kaynaklarla ilgili devasa bir adım attıklarını belirten Özer, ilk kez  tüm sınıf seviyelerinde 160 milyon yardımcı kaynağın öğrencilerin eğitimini destekleyeceğini ifade etti.

‘YENİ BAŞLANGIÇ YAPALIM’

3 milyar 900 milyonluk ödeneğin okullara gönderildiğine değinen Mahmut Özer, okul yöneticilerine ve öğretmenlere şöyle seslendi: “Yeni bir başlangıç yapalım. Paydaşlarınızla, okul aile birlikleriyle, mezunlar derneği ile diğer STK’lerle iş birliğinizi para üzerine kurmayın. Okullarımız her türlü ihtiyacını kendisi karşılasın. Millî Eğitim Bakanlığı desteklesin ama eğitimin kalitesini artırmayla ilgili iş birliklerini gerçekleştirelim. Türkiye’nin eğitim tarihini değiştiren bir yirmi yılda her yıl bütçede en büyük payın Millî Eğitim Bakanlığına verildiği bir dönemde Millî Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyacını karşılamakta aciz olabilir mi?”

‘ÜRETİM KAPASİTESİ ARTACAK’

2000’li yıllarda beş yaştaki okullaşma oranının yüzde 11’den yüzde 94’e çıktığını açıklayan Özer, ortaöğretimde okullaşma oranının yüzde 44’den yüzde 90’a, Yükseköğretimdeki net okullaşma oranlarının yüzde 14’den yüzde 44’e eriştiğini aktardı.  Kovid-19 dokuz salgını sürecinde meslek liselerinin maskeden siperliğe, pek çok ülkenin temininde zorluk çektiği ürünleri ürettiğini hatırlatan Özer, Meslek liselerinin üretim kapasitesinin daha da artırılacağını dile getirdi.

Bakan Özer, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı da ziyaret etti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i makamında ağırlayan Başkan Işık, Bakan Özer’e çini vazo hediye ederek nezaketleri için teşekkür etti. Bakan Özer, Kütahya’daki eğitim yatırımı yapılacak alanlara vermiş oldukları desteklerden ve okulların imkânlarının iyileştirilmesi konusunda verdiği katkılardan dolayı Başkan Işık’a teşekkür etti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *