BÜYÜK TEFECİLİK OPERASYONU KÜTAHYA’DA YAKALANDI

573

Kütahya’nın da aralarında bulunduğu 17 farklı adreste yürütülen tefecilik operasyonunda 10 şüpheli şahıs tutuklandı. Kütahya’dan da bir şahsın yakalandığı operasyonda şu ana kadar 70 e yakın mağdurun ifadesi alındı. Mağdurların sayısının artması bekleniyor.

YAKALANAN MATERYALLERİ GÖRÜNTÜSÜ (İHA/VAN-İHA) Van’ın Muradiye ilçesinde tefecilik yaptığı belirlenen 17 şüphelinin yakalanması için şafak vakti operasyon düzenlendi. Operasyonda 14 şüpheli gözaltına alındı.

Van’ın Muradiye ilçesinde tefecilik yaptığı belirlenen 17 şüphelinin yakalanması için şafak vakti 17 ayrı adrese yapılan operasyonda 10 şüpheli şahıs tutuklandı. Van Jandarma Komutanlığı tefecilik olayına yönelik yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda; Van ili Muradiye ilçesi merkezli 13, Tekirdağ 2, Bilecik 1 ve Kütahya 1 olmak üzere toplam 17 ayrı adreste 27 Eylül 2022 günü eş zamanlı operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan 17 şüpheli şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda; 70 adet dolu çek/senet, 49 adet alacak verecek defteri, 11 adet cep telefonu, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, 3 adet tabanca, 317 adet fişek/mermi ve 115 para alışverişine ait not kâğıdı ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerin banka hesaplarında yaklaşık 29 milyon para döngüsü olduğu tespit edildi.

MAĞDUR SAYISNIN ARTMASI BEKLENİYOR

Olayla ilgili 10 şüpheli şahıs tutuklandı. 4 şüpheli şahıs adli kontrol şartıyla serbest, 3 şüpheli şahıs ise ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Şu ana kadar 70 e yakın mağdurun ifadesi alındı. Mağdurların sayısının artması bekleniyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *