‘KÜTAHYA’YA YATIRIM YAPMAK VEFA BORCUM’

667

Kütahya 1. OSB’de fabrika açan iş insanı DPÜ Mezunu Cenk Durmaz, Kütahya’nın ve DPÜ’nün kendisine öğrencilik döneminde sahip çıktığını bu yüzden bu yatırımın bir vefa borcu olduğunu ifade etti. Üçüncü fabrikaları için Zafer OSB’ye başvuru yaptıklarını belirten Durmaz, “DPÜ öğrencilerine staj ve iş olanaklarını da sağlayabileceğiz” dedi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden mezun olup Kütahya 1. OSB’de fabrika açan iş insanı Cenk Durmaz, Rektörlük makamında Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal’ı ziyaret etti.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin İşletme bölümünden mezun olduktan sonra İstanbul’da temizlik ürünleri üzerine kendi şirketini kuran Cenk Durmaz’la çalışmaları hakkında sohbet eden Rektör Durmaz’ın sahibi olduğu şirketin 2. fabrikasını kurma tercihini okuduğu şehir olan Kütahya’daki 1. OSB’den yana kullanmasını takdirle karşıladığını ifade etti.

‘İSTİHDAM 400’E ÇIKACAK’

Öğrenciyken devletten burs aldığını, Kütahya’nın ve DPÜ’nün kendisine o dönemde sahip çıktığını belirten Cenk Durmaz, bu yüzden bu yatırımın bir vefa borcu olduğunu da ifade etti. Durmaz, “3. fabrika için ise Zafer OSB’ye başvuru yaptık. Zafer OSB’nin de faaliyete geçmesiyle şirketimiz bugün 130 çok yakın zamanda ise 200 olacak çalışan sayısını toplamda 400’e çıkartacak. Böylece Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde okuyan öğrencilere staj ve iş olanaklarını da sağlayabileceğiz” dedi.

Radyo Dumlupınar’ın kuruluşunda da önemli görevler üstlenen Durmaz’ın ziyaretiyle ilgili Radyo Dumlupınar’dan “Okuduğu şehre yıllar sonra gelerek fabrika açan, ülkemiz ve şehrimiz ekonomisine katkı sağlayan mezun öğrencimiz Cenk Durmaz’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” mesajı paylaşıldı.

DPÜ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *