BAL’DA SEZONA 4 PUANLA BAŞLADIK

555

Bölgesel Amatör Lig’de yer alan Kütahya takımlarından Tavşanlı Linyitspor sezona galibiyetle başlarken, Tepecik berabere kaldı, Akıncılar ise mağlup oldu

Bölgesel Amatör Lig’de 2022-2023 sezonu geçtiğimiz hafta oynanan maçlarla başladı. Bölgesel Amatör Lig’de Kütahya’yı temsil eden takımlarımız bir galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldılar.

LİNYİTSPOR KAZANDI

Sezona iddialı bir başlangıç yapan Tavşanlı Linyitspor ilk maçında Kuruçeşme ile karşı karşıya geldi. Tavşanlı Ada stadında oynanan maçta Linyitspor 10’uncu dakikada Tolga Divrik’in attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra daha organize olan Tavşanlı Linyitspor ikinci gol için yüklense de sonuç alamadı ve maçın ilk yarısı 1-0 tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci yarısında ise rakip Kuruçeşme’nin golü geldi. 54’üncü dakikada kaydedilen gol ile maçta denge oluşurken, golden 3 dakika sonra direk kırmızı kart çıkarken Kuruçeşmespor 10 kişi kaldı.  Rakibinin eksik kalması ile baskısını daha da artıran Linyitspor 79’uncu dakikada golcüsü Oğuzhan Türkmen ile yeniden öne geçti. Maçın son anlarında da Linyitspor goller kaçırırken maç 2-1 Linyit’in galibiyeti ile sonuçlandı.

TEPECİK 90’DA PUANI ALDI

Bölgesel Amatör Lige bu yıl yükselen Tepecikspor deplasmanda Büyükçekmece Mimarobaspor ile karşı karşıya geldi. Tepecikspor maçın 23’üncü dakikasında Hamza Can Başak ile golü bularak öne geçti. Golden sonra karşılıklı ataklar yaşanırken sonuç alınamadı ve ilk yarı 1-0 tamamlandı. Maçın ikinci yarısında ise ev sahibi ekip daha baskılı bir oyun ortaya koydu. 55’inci dakikada maça denge gelirken 63’üncü dakikada ise Mimarobaspor üstünlüğü ele geçirdi. Geriye düşen Tepecikspor  beraberlik için yüklendi. Maçın 90’ıncı dakikasında Halil Mercan’ın penaltı golü geldi ve maç 2-2 tamamlandı.

AKINCILAR İKİNCİ YARIDA YIKILDI

Bölgesel Amatör Ligde ki bir diğer temsilcimiz Akıncılarspor ise Kuştepespor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Sezona kaliteli isimlerle anlaşarak giren Akıncılarspor maçın ilk yarısında pozisyonlar bulsa da değerlendiremedi. İlk yarı 0-0 tamamlanırken ikinci yarıda ev sahibi Kuştepe’nin golleri geldi. 46’ıncı dakikada geriye düşen Akıncılar, 54’üncü dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Farkı azaltmak için çalışan Akıncılar 86’ıncı dakikada golcüsü İbrahim Zeytin ile farkı bire düşürdü ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-1 Kuştepe galibiyeti ile sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *