BÖLGENİN EN BÜYÜK BARINAĞINA EK TESİS PATİLERİ ÜŞÜMEYECEK

446

Daha önce toplam 600 hayvanın barınabildiği Kütahya Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi’nin açılışı yapılan modern ünitelerle bölgenin en büyük barınağı haline geldiğini vurgulayan Başkan Işık, hayvan bölmelerinin ek yatırımlarla yerden ısıtma sistemine dönüştürüldüğünü belirtti.

Kütahya Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi’nin kapasitesini artıracak yeni ünitelerin açılışı 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde törenle gerçekleştirildi. Açılışa, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Murat Kırbaç, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ömer Köse, Ertuğrul Cevahir, Çinikent Özel Eğitim Okulu, Kütahya Belediyesi Gündüz Çocuk Bakımevi, TOKİ Anaokulu öğrencileri ve çok sayıda hayvansever ile vatandaş katıldı.

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde Kütahya Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi’nde kapasite artımı sağlayacak ek tesisleri açıldı. Başka canlılara hizmet etmenin, insanlara hizmet etmek gibi önemli ve kıymetli olduğuna vurgu yapan Başkan Işık, 55 bin metrekare alan üzerinde kurulan Kütahya Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakımevi’nde, 5 veteriner, 6 veteriner teknikeri ve yardımcı personel ile 50 kişinin görev yaptığını açıkladı. 

YERDEN ISITMAYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

Daha önce toplam 600 hayvanın barınabildiği tesisin ek yatırımlar ve açılışı yapılan ünitelerle kapasitesinin 1000’e çıktığını ifade eden Başkan Işık, yeni modern ünite ile birlikte tesisin bölgenin en büyük barınağı haline geldiğini vurguladı. Işık, daha önce soba ve elektrikli ısıtıcılarla ısıtılan bölmelerin ek yatırımlarla tamamen yerden ısıtma sistemine dönüştürüldüğünü de dile getirdi.

5 BİN 500 HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ

Barınağa bir adet görüntülüme ünitesi, bir adet ultrason cihazı kazandırdıklarını açıklayan Işık, iyileştirmeler sayesinde 2019 yılında 969 olan kısırlaştırma operasyonunun 2022’nin ilk 8 ayında 2 bin 560’a çıktığını belirtti. Işık, “Hedefimiz yılda 3 Bin operasyon.” Dedi. Işık, 2019 yılında 2bin 943 olan tedavi sayısının 5bin 500, 570 olan sahiplendirme sayısının 627’ye yükseldiğini ifade etti.

KAPASİTE 2 KATINA ÇIKTI’

Göreve geldikleri günden bu yana özellikle sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, tedavilerinin zamanında ve en etkin şekilde yapılması konusunda ciddi yatırımları olduğunu ifade eden Başkan Işık, daha önce 600 hayvan kapasiteli tesisin iki katı kapasiteye çıktığını, Türkiye’de ilk defa attan ısıtmalı hale getirildiğini dile getirdi.

Her yıl 100 tondan fazla kuru mamanın, şehre dağılmış 30’un üzerindeki hayvan besleme noktasına sürekli servis edildiğini ifade eden Başkan Işık, Sokak Hayvanlarını Korum Birliği’nin tüzüğünün yayınlandığını açıkladı. Işık, “Şu anda ilçeler, beldeler ve İl Özel İdare’nin üyesi olduğu bir yeni yapılanma süreci devam ediyor. Amacımız her hayvanın bulunduğu bölgede tedavisini ve kısırlaştırmasını sağlamak ve Kütahya Belediyesi’nin üzerinde yoğunlaşmış yükü azaltmaktır. İnşallah çok yakın bir zamanda bu faaliyette başladığında şehrimizin bu tür imkânlar olmayan diğer ilçelerde, köylerdeki hayvanlarımıza en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz.” Dedi.

20 BİNDEN FAZLA HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ

Yapılan iyileştirmelerle 55 bin metrekarelik tesiste; 60 metrekarelik yavru köpek evi, Bin metrekare yetişkin köpek evi, 40 metrekarelik tam donanımlı ortopedi ameliyathanesi, 5 ayrı bölmeden oluşan toplamda 350 metrekarelik depo bulunduğuna değinen Işık, görev süresi boyunca 6 bin 444 adet hayvanın kısırlaştırıldığını, 20 Bini aşkın hayvanın tedavi edildiğini, 2 Bin 500 hayvanın sahiplendirildiğini, 5 Binden fazla hayvanın doğaya salındığını duyurdu.

BESLEME NOKTALARINA UZAKTAN KONTROL İMKANI

Türkiye’nin en modern ve donanımlı tesisini Kütahya’ya kazandırmanın onuru ve mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Işık, “Sahipsiz Patilere Umut Ol” projesi ile tüm Türkiye’den 225 proje arasında ödüle layık görülen 11 projeden biri olduklarını açıkladı.  Proje sayesinde şehirdeki birçok besleme noktasında uzaktan kontrollü anında müdahale edilebilir bakım ve barınma ünitelere sahip olduklarını vurgulayan Başkan Işık, göreve geldiklerinde 2 milyon 800 bin TL olan Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü bütçesini 10 katından fazla artırarak 30 milyon TL’yi aşacak bir meblağa çıkardıklarının da altını çizdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *