TARIMA REKOR DESTEK

662

Dün İl Genel Meclisi’nden çıkan kararla Kütahyalı çiftçiye 100 Bin dekarlık ekim alanın tohum ihtiyacını karşılayacak 15 milyonluk hibe desteği vereceklerini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, bu sene tarıma ayrılan kaynağın rekor bütçe ile 21 milyonu bulduğunu açıkladı

Dün İl Genel Meclisi’nde önemli bir karara imza atıldı. İçinde bulunduğumuz Ekim sezonunu da göz önüne alarak ilçelerdeki il genel meclisi üyelerinin ve ilçe tarım müdürlerinin talepleri doğrultusunda tüm ilçeleri kapsayacak bir hibe teşvik kararı aldıklarını açıklayan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, 15 milyonluk hibe programının sertifikalı tohum dağıtımı şeklinde yürütüleceğini belirtti.

‘21 MİLYON’U BULDU’

2022 bütçesine eklenen 6 milyon TL’lik desteğin de dahil edilmesiyle bu sene içinde tarıma ayrılan kaynağın 21 milyonu bulduğunu ifade eden Musa Yılmaz, tamamı hibe olan bedelin Kütahya tarımına çok önemli bir katkı sağlayacağını vurguladı.

Geçmiş yıllarda da tarıma destek ve hibe kaynakları aktardıklarını hatırlatan Yılmaz, “Ama bu rakam şu ana kadar ilimiz düzeyinde tarıma ayırdığımız en yüksek rakamdır. Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda Tarım İl Müdürlüğü ve teknik kadrosu aracılığıyla ilçelerden gelen talepler doğrultusunda özellikle buğday ve arpa ekimi yapan üreticilerimize sertifikalı tohum alımında çok ciddi bir destek olacak.” ifadelerini kullandı.

100 BİN DEKARLIK TOHUM DESTEĞİ

Çiftçilere sunulan bu kaynakla yaklaşık 100 Bin dekarlık bir ekim alanın tohum ihtiyacının karşılandığına dikkat çeken Yılmaz, “Bundan önceki yaptığımız teşviklerde de ciddi sonuçlar aldık. hem hayvancılığın gelişiminde hem de tarım, meyvecilik, arıcılık, seracılık, hayvan ırkı ıslahı alanında  kaynak aktarmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Kararın alınmasında Vali Ali Çelik’in büyük katkılarını olduğuna değinen Yılmaz, çalışma yapan il genel meclis üyelerine, il tarım müdürlüğü ve taşra teşkilatlarına teşekkür etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “üreteni, bu ülkeye katma değer sağlayanları desteklememiz gerekir” prensibinden hareketle  üzerlerine düşen sorumluluğu yaptıklarını ifade eden Yılmaz, kararın alın teriyle rızkını kazanan çiftçilere, Kütahya ve ilçelerine, ülke ekonomisine hayırlar getirmesini temenni etti. 

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *