TOZUMUZU YUTACAKLAR

448

Kütahya’nın geçmişinde önemli aşamalardan geçtiğini ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kütahyalılara seslenerek “2023 seçimlerinde öyle bir sandık çıkarın ki tüm geçmişiniz bütün geleceğinizin dualarıyla birlikte olsun. Öyle bir yürüyeceğiz ki tozumuzu yutacaklar” dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir dizi ziyaret için Kütahya’ya geldi. Vali Ali Çelik ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Süleyman Soylu, daha sonra Kütahya milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Kütahya’ya gelerek bir dizi ziyarette bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Dumlupınar Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Kütahya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kapalı spor salonunu dolduran kalabalığın büyük coşkusuyla tezahüratlar eşliğinde sahneye çıkan Süleyman Soylu, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya’nın Türkiye’nin sigortası olduğunu belirtti.

‘TÜRKİYE’NİN EN DEVRİMCİ PARTİSİ: AK PARTİ’

Ak Parti’den önce vatandaşların “ben dindarım” dahi diyemediğine dikkat çeken Soylu, ak kadroların bir zihniyet devrimi yaptığını ifade etti. “Bana AK Parti’yi tanımla deseler tarihimizin gelmiş geçmiş en devrimci partisi derim.” Dedi.

Cumhur İttifakı’nın bir seçim değil medeniyet ve değerler ittifakı olduğuna vurgu yapan Soylu, şu ifadeleri kullandı: “Bizim ittifakımız Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkalım da nasıl yıkarsak öyle yıkalım ittifakı değildir. Seçim gecesinden sonra Kılıçdaroğlu’na millet öyle bir sille vuracak ki bir daha dışarı çıkamayacak. Öyle bir yürüyeceğiz ki tozumuzu yutacaklar. Sandıkları patlatmaya, büyükelçilere ders vermeye Avrupa’nın Amerika’nın tuzaklarını yenmeye hazır mısınız? 5-0’a hazır mısınız? 21. Asrı Türkiye’nin yüzyılı yapmaya hazır mısınız? Kütahya siz çok görmüş geçirmiş bir şehirsiniz. 2023’de öyle bir sandık çıkarın ki tüm geçmişiniz bütün geleceğinizin dualarıyla birlikte olsun.”

‘ŞAM VE SURİYE’DE DE HUZURU BİZ GETİRECEĞİZ’

Terörle mücadelede gelinen nokta hakkında Türkiye’nin mücadele kahramanı Kütahyalılara tekmil vermek istediğini ifade eden Soylu, “Şimdi Karadeniz, Tendürek, Amanoslar, Erzurum, Bingöl tertemiz. 29 Ekim 2023 yılında Cumhuriyetin ikinci asrına girerken Cudi, Şırnak tertemiz olacak Türkiye’nin doğusunda bir tek terörist kalmayacak. Biz o kadar güçlü ve büyük olacağız ki göreceksiniz Suriye ve Şam’ı da biz huzurlu hale getireceğiz.” Şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde Vali Ali Çelik ve il protokolüyle, Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Kütahya Şubesi ile Şehit ve Gazi Müzesi’nin açılışına da katıldı.  “Şehit ve Gazi Müzesi”ni gezen Bakan Soylu, dernek başkanı Asım Okat’tan bilgiler aldı.

‘DAĞLARDA TEK BİR TERÖRİST KALMAYACAK’

Türkiye Harp Malulü Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Kütahya Şubesi ile Şehit ve Gazi Müzesi’nin Kütahya gibi kahraman şehre yakışacağını ifade eden Süleyman Soylu, Türkiye´de terörist sayısının 120´nin altına düştüğünü, 29 Ekim 2023’te dağlarda bir tane terörist kalmayacağını söyledi. Kütahya’nın kendilerine güç verdiğini ifade eden Soylu,  daha sonra Kütahya İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.

‘BU ŞEHİRDEN BAŞKA HİKÂYE ÇIKMAZ’

Kütahya’nın davalarının en büyük kalelerinden biri olduğunu ifade eden AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, bundan sonraki süreçte Kütahya’dan başka bir hikâyenin yazılacağını düşünenin varsa büyük gaflet içinde olduğunu vurguladı. Önsay, gelecek seçimlerde Kütahya’dan Ak Partinin tarihine layık bir sonuç  büyük bir hediye vermek istediklerine değindi.

Bakan Soylu’yu ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden AK Parti Milletvekili Ahmet Tan, “Ankara ziyaretlerinde Kütahya sevgisini hep hissettirmiştir Kütahya’yı hep sahiplenmiştir.” Dedi. Kütahya’nın her daim Ak Parti bayrağını en yukarda taşıdığına dikkat çeken AK Parti Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ise şehrin 2023’de de dimdik duruşla Cumhurbaşkanının arkasında olacağını vurguladı 

GAZEL’DEN 5 – 0 SÖZÜ

Bakan Soylu’nun Kütahya’nın hiçbir talebini geri çevirmediğini belirten AK Parti Milletvekili İshak Gazel, “2023’de Türkiye yüzyılında bizim safımız bellidir. Burada tüm teşkilat mensuplarımızla size ve Cumhurbaşkanımıza bir söz veriyoruz. 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı olarak Kütahya’yı 5-0 yapacağız.” Dedi.

Kütahya’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek söze başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kütahya’nın 29 Ağustos günü on binlerce insanla Cumhurbaşkanına sahip çıktığını belirtti.

‘DÜNYA’YA BİZ NİZAM VERECEĞİZ’

Türkiye terörle mücadelede geldiği noktayı aktaran Bakan Soylu, “Türkiye bugün bu kadar güçlü olmasa Habur ile Afrin arasında bir terör devleti oluşturulacaktı. Türkiye bugünkü gücünde olmasa sınır ötesi operasyonları yapamaz burnumuzu dışarı çıkaramazdık. Ama sizin ortaya koyduğunuz irade ile 21. Yüzyılın başından beri güçlü bir Türkiye var.” Dedi. Ak kadroların doğunun makus talihini de yendiğini ifade eden Soylu, “Biz Türkiye’yi kalkındırdıktan sonra allah nasip edecek dünyaya nizam vereceğiz. Bu fırsatı yakaladık.” İfadelerini kullandı.

‘UYUŞTURUCU SATILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

2023 seçimlerinde Cumhur ittifakı ile anayasayı değiştirecek gücü elde edeceklerinin altını çizen Soylu uyuşturucu ile mücadele hakkında notları da paylaştı: “Tarihin en büyük operasyonlarını yaptık. 15 Temmuz önce 35 Bin uyuşturucu satıcısı vardı şimdi 116 bin kaldı. Yılda uyuşturucudan 941 kişi ölüyordu şimdi 270. Ülkemizin hiçbir yerinde uyuşturucu satılmasına izin vermeyeceğiz.” Programa AK Parti Kütahya Milletvekilleri, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda parti mensubu katıldı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *