KUTSO’YU 100’ÜNCÜ YILINA O TAŞIYACAK

839

KUTSO’daki seçimlerin ardından Esin Güral Argat, Yönetim Kurulu Başkanı oldu. KUTSO ve TOBB tarihinde ilk kez bir kadının Yönetim Kurulu Başkanı olmasının ülke genelinde gündem olacağını belirten Meclis Başkanı Nafi Güral, Güral Argat’ın Kütahya markasının gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

2022-2026 döneminde görev yapmak üzere Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Başkanı, Meslek Komiteleri üyeleri, Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, TOBB Delegeleri seçimi öncesinde, Meclis Başkanı Nafi Güral KUTSO Toplantı Salonunda açıklamalarda bulundu.

HEDEF HER ÜYEYE BİR GÖREV

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki (KUTSO) seçimlerin öncesinde konuşan Meclis Başkanı Nafi Güral, 2022-2026 döneminde tüm Meclis üyelerinin, organlarda ve temsil edilmeleri gereken kurumlarda görev alacağını ifade eden Nafi Güral, “Meclis Üyeliği dışında görevi olmayan üyemiz kalmaması hedeflenmektedir” Dedi.

‘KÜTAHYA MARKASINI GELİŞTİRECEK’

Yeni dönemde de TOBB  nezdinde görev almaya devam etmeleri gerektiğini vurgulayan Nafi Güral, Gene, sadece KUTSO’da değil, TOBB tarihinde ilk defa bir kadın Yönetim Kurulu Başkanı adayı çıkardıklarını ifade etti. Esin Güral Argat’ın aday olmasının dahi ülke genelinde yankı bulduğunu hatırlatan Nafi Güral, Güral Argat’ın seçilirse sadece KUTSO değil, Kütahya ve ülke genelinde gündem olacağını, Kütahya markasının gelişmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

YENİ BAŞKAN ESİN GÜRAL ARGAT

Tek liste ile gidilen seçimlerde 12 Ekim tarihinde kesinleşecek sonuçlara göre Esin Güral Argat KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. KUTSO tarihinin ve Türkiye’nin seçimle gelen ilk kadın TSO Başkanı olan Esin Güral Argat, Çarşamba günü mazbatasını alacak.

YENİ MECLİSE 15 YENİ ÜYE

KUTSO’yu kuruluşunun 100. yılına taşıyacak meclisi oluşturma görevine layık görüldüğü için teşekkür eden Nafi Güral, görevimi dikkatle tamamlamaya çalıştığını belirtti. Yeni Mecliste, önceki dönemden 20 üyenin yanında 15 yeni üyenin görev alacağını ifade eden Nafi Güral, “Meclis üyeliğini sadece odamıza hizmet olarak değil, insan kaynağı olarak görmemiz lazım, nitekim önceki dönemlerde meclisimizde görev yapan iki üyemiz milletvekili olarak şehrimize  ve ülkemize hizmet etmişlerdir. Arzu eden üyelerimizin bu gibi görevlere talip olmaları arzu edilmektedir.” Şeklinde konuştu.

‘ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR’

KUTSO’yu TOBB nezdinde Ankara’da temsil edecek isimlerin seçileceğini vurgulayan Nafi Güral, Özellikle Ankara’da TOBB nezdinde görev yapacak üyelere önemli görevler düştüğünü belirtti. “Bu makamlarda halen bir üyemiz TSO Konsey Üyesi, bir üyemiz Komisyon Başkanı, bir üyemiz Batı Anadolu Lojistik Organizasyonu (BALO) Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmakta olup, görevlerini başarı ile sürdürerek, Odamızı liyakatle temsil etmişlerdir” ifadelerini kullanan Güral, görev sürelerini tamamlayan olan üyelere teşekkür etti.

Hâkim huzurundaki seçimler tamamlandıktan sonra, hem KUTSO bünyesinde, hem de temsil edilmeleri gereken kurum ve kuruluşlardaki temsilcileri Meclis olarak seçeceklerini dile getiren Nafi Güral, her Meclis üyesinin, en az bir görevi üstlenmiş olacağının altını çizdi. Kendisine verilen görev gereği, aday olarak tavsiye ettiğim üyelerin isimlerini içeren listeyi hazırlayıp haziruna takdim ettiğini ifade etti.

Meclis Başkanı Nafi Güral’ın konuşmalarının ardından 5174 sayılı Kanun kapsamındaki Organ Seçimleri Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddeleri gereğince, yargı gözetimindeki seçimler, gerçekleştirildi.

İSİMLER BELİRLENDİ

KUTSO Toplantı Salonunda gerçekleştirilen seçimlerin ardından Meclis Başkanlığına Nafi Güral, 12 Ekim tarihinde kesinleşecek sonuçlara göre, Yönetim Kurulu Başkanlığına Esin Güral Argat seçilirken, Meclis Başkan Yardımcılığına Harun Yurdagül, Meclis Divan Kâtip Üyeliğine Kemal Emre Olçar seçildi. Yönetim Kurulu Üyeliklerinde Ahmet Saner Gönül, Emin Yüce, Fatih Alkış, Melih Aslan, Mustafa Selman Hatipoğlu, Salih Çetiner Tolga Eskioğlu, Uğur Kırdar görev aldı. TOBB Genel Kurul Delegeleri Mahmut Öztaş, Ahmet Yıldırım Yazaroğlu, Semra Tozaraydın Salih Çetiner olurken, Disiplin Kurulu Üyeliğinde İsmet Özotraç Mustafa Kıratlı, Mehmet Hatipoğlu, Hüsnü Olçar, Nihat Delen, İsmet Çatık yer aldı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *