OSB’NİN KALBİNDE MESLEK ÖĞRENİYORLAR

762

Sanayi bölgesinde yer almalarının avantajlarını yaşayan TOBB Kütahya OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Endüstriyel Otomasyon öğrencileri, Aragonit Yapı Kimyasalları fabrikasında otomasyon robotlarını inceledi. Öğrenciler Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu’ndan da bilgi aldı

2022-2023 döneminde eğitim-öğretim hayatına başlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (M.T.A.L.) öğrencileri yaşayarak öğreniyor.

Sanayi bölgesinde yer almalarının avantajlarını yaşayan öğrencilerden Endüstriyel Otomasyon alanında eğitim gören öğrenciler, Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Derya Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. (Aragonit Yapı Kimyasalları) fabrikasını ziyaret etti.

ROBOTLARI KULLANDILAR

Düzenlenen teknik ziyarette öğrenciler, alanları ile ilgili olan otomasyon donanımlarını inceleyerek, Fabrika Müdürü Hakan Talipağaoğlu’ndan işleyiş hakkında bilgi aldılar. Otomasyon teknolojisine sahip olan robotları inceleyen öğrenciler, kumanda odasında bu robotları kullanma fırsatı buldular.

Teknik ziyaretin sonunda Derya Madencilik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Genel Müdürü ve Kütahya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, öğrenciler ile bir araya gelerek, fabrika ve çalışmalar hakkında genel bilgiler verdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *