BÖYLE KAZANILIYOR EKMEK PARASI !

465

Türkiye’de yaklaşık 50 bin civarında maden işçisi her gün yerin ortalama 300-400 metre altında evine parası götürmek için gaz sıkışması, göçük, yangın gibi risklerle iç içe, yüz yüze çalışıyor..  Alnın akı, yüzünün kömür karası teriyle ekmeğini kazanıyor..

Fazlasını da hak ederek.

Şairin de dediği gibi;

“ …….  Paydos saatlerinde yollara dökülen,  

Soluk benizli insanlarıyla.              

Siyah akar Zonguldağın deresi          

Yüz karası değil, kömür karası         

Böyle kazanılır ekmek parası !

                          ☆☆☆

Cuma saat 18.15 sularında  Bartın Amasra’ da TTK Türkiye Taş Kömürü Müessesinde yerin yaklaşık 300 metre altında meydana gelen patlama haberiyle sarsıldık ülke olarak.

Gözümüz kulağımız, her geçen saniye değişen haberlerde…

O vardiyada işte olan madenci kardeşlerimizin ailelerinin ve yakınlarının halini düşünebiliyor musunuz ?

Allah sabırlar versin, metanetlerini artırsın diye duâ edebiliyoruz ancak.

Bu satırların kaleme alındığı saatlerde hayatını kaybeden maden işçisi kardeşimizin 41 olduğunu öğrendik. Her birine  Allah’ tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Yüreği yanan kederli ailelere başsağlığı ve sabırlar, yaralı olanlara da acil şifalar diliyorum. Hâlâ yer altında kalan işçilerden bahsediliyor, inşaallah sağ sâlim ulaşılır daha fazla can kaybı olmaz.

                          ☆☆☆

Patlamanın olduğu saatten itibaren devletimiz bütün kurum ve imkânlarıyla olay yerinde ve can havli ile bir can daha kurtarmak için çalışıldığını biz de herkes gibi televizyonlardan takip ediyoruz.. AFAD, 112 Âcil Servis, Jandarma, Emniyet, Kızılay, Teknik elemanlar.. Hepsi. İçerisinde Kütahya’ ‘nın da olduğu birçok ilden giden ekipler Bartın Amasra’ da

Sayın Cumhurbaşkanı ve Meclis Başkanı programlarını iptal ederek ve ilgili tüm bakanlar bürokratlar Amasra’ da. Siyasiler de…

Bütün Türkiye’ nin elleri duâda, kulakları Bartın Amasra’ da..

Allah (c.c.) devletimize ve milletimize zeval vermesin.

                       ☆☆☆

Araştırmalara göre Türkiye’de 1941’ den bu yana meydana gelen maden kazalarında 3 binden fazla insanımızı yitirmişiz, 100 binden fazla insanımız da yaralanmış.

Madenlerde meydana gelen kazalar en çok grizu patlaması, göçük ve yangınlardan meydana gelmiş.

Bugüne kadar meydana gelen en büyük maden kazasının 301 vatandaşımızın hayatına mâl olan 13 Mayıs 2014 ‘deki Manisa Soma olarak kayıtlara geçmiş.

Ve yine; bugüne kadar en çok maden kazası Zonguldak ilimizde yaşanmış. Amasya Yeni Çeltik.. Yozgat Sorgu.. Kastamonu Küre.. Balıkesir Dursunbey.. Bursa Mustafakemalpaşa .. Siirt Şirvan..   başlıcaları..

Önce tedbir sonra tevekkül.

Allah (c.c.) bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Bir kez daha hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah (c.c.) ‘den rahmet, yaralılara âcil şifalar, kederli ailelerine başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum. Mekânları cennet olsun.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *