‘HALEP ORADAYSA ARŞIN BURADA!’

546

50 Hürriyetçi Eğitim-Sen üyesi basın açıklamasıyla istifasını açıkladı. Kurucu üyelerden Özgür Yaşar, “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir sendika” hedefinin lafta kaldığını; kaçak bir delege yapısına, üyelerin haklarının gasp edilmesine göz yummalarının mümkün olmadığını ifade etti.

İçlerinde kurucu üyelerin de bulunduğu çok sayıda isim basın açıklamasında bulunarak Hürriyetçi Eğitim-Sen Kütahya Şubesi’nden istifa ettiklerini açıkladı. Sendika kurucu üyelerinden biri olan Özgür Yaşar tarafından dile getirilen basın açıklamasında özgür iradeleriyle “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir sendika” kurduklarını düşünürken, bedeni sendikalarında ruhu başka yerde olanların ektikleri nifak tohumlarını art niyetleriyle sulayarak büyüttüklerini ifade etti.

‘GÖZ YUMMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL’

Üyelerden kaçarak mankurt bir delege yapısı oluşturulan sendikada seçimsiz seçilen, atamadan bile daha kötü ahlaksızlıklarla oluşturulan bir il ve genel merkez yönetimine göz yumma ihtimallerinin olmadığını vurgulayan Yaşar, “Halep oradaysa arşın buradadır.” Dedi.

Tabeladan ibaret bir yapılanmanın artık eğitim çalışanlarının hakkını savunma ihtimalinin kalmadığını dile getiren Yaşar, “Eğitim çalışanlarının sendika aidatlarının eğitimcilerin hak arama mücadelesiyle ilgisi olmayan bir şekilde kafelerde, pastanelerde harcanmasına gönlümüz razı olmadığı için Hürriyetçi Eğitim Senden istifa ediyoruz.” Dedi.

‘AYAK OYUNLARI YAPILDI’

İstifalarının sebebini de madde madde açıklayan Özgür Yaşar, “Delege başvurularının bitimine 2 gün kala hileli bir şekilde delege belirleme süreçleri yaşandı. Üye sayısına bakılmaksızın 1 delegesi olması gereken ilçeye 3 delege, 4 delegesi olması gereken ilçeye 1 delege verilerek üyelerin iradesi yok sayıldı. Delege bilgilendirmesi yapılmadığı gibi delege olmak isteyen üyelerin başvuruları çeşitli ayak oyunlarıyla kabul dahi edilmedi. Şu anki delegelerin hiçbirinin resmi ya da gayrı resmi başvurusu yoktur.” Şeklinde konuştu.

‘ÜYELERİN HAKKI GASP EDİLDİ’

Genel merkez nezdinde sorunlar en üst mercide dile getirildiğini dile getiren Özgür Yaşar, şu ifadelerini kullandı: “Seçim önü arkadaşların emeğini yok saymayalım gibi bahanelerle çözüm yönünde şeref sözü verilmiş ama halen bir çözüm bulunamamıştır. Bütün illerde geçici il yönetimleri belirlenmesine karşın Kütahya’da il yönetimi belirlenmemiştir. Gediz ve Simav ilçelerinde birçok etkinlik yapılmasına rağmen merkezde basit bir düzeyde bile etkinlik yapılmamıştır. Hiçbir kamu yöneticisine sendikamız tanıtılmaya gidilmemiştir. Adeta merdiven altı bir sendika izlenimi verilmektedir. Şubat ayında ofis kiralanıp mobilyası alınmasına rağmen Nisan ayında da şube yeter sayısına ulaşılmasına rağmen resmi ya da gayrı resmi bir açılış yapılmamıştır. Kütahya Merkezde milli eğitim personeli olan 100 üyenin, DPÜ’deki 80 üyenin iradesi Erdoğan Aktaş tarafından gasp edilerek 7 üyesi olan Aslanapa’ya peşkeş çekilmiştir. Genel Başkan yardımcısının olduğu ilçede 7 üye vardır, ne hikmetse bu 7 üyenin biri genel merkez yöneticisi biri üst kurul delegesi birisi de ilçe başkanıdır.”

50 ÜYE İSTİFA ETTİ

Şu ana kadar yaklaşık 50 kişi istifa ettiğini istifaların hızla devam edeceğini tahmin ettiklerini ifade eden Özgür Yaşar, sendikayı kurarken manifestosunda belirtilen “fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” maddesinin söylemde kaldığını kendilerine inanan, güvenen meslektaşlarının bilgisine sundu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *