AİZANOİ ANTİK KENTİ’NDE YİNE BİR İLK

431

Aizanoi Antik Kenti’nde ilk defa seramik üzerine bir etkinlik gerçekleştirilecek.Tarihin derinlerindeki Kütahya seramiğine ışık tutulacağı; Aizanoi Seramik Çalıştayı’nda öğrenciler, antik desenlerle yaptıkları eserleri satışa sunacak

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde yürüttüğü Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler Projesi kapsamında Aizanoi Seramik Çalıştayı, düzenlenecek.

ANA SPONSOR KÜTAHYA PORSELEN

Kütahya’nın marka değer olması Tasarım, Ar-Ge ve inovasyon, Genç Girişimcilerin istihdamına katkılarda bulunacak olan Yaratıcı Kültür Endüstrileri Yolunda Genç Girişimciler Projesi’nin bir ayağı olarak gerçekleştirilecek çalıştayın ana sponsorluğunu ise Kütahya Porselen yapacak. 

Son dönemde gerek tanıtım faaliyetlerinin artması gerek devam eden kazılarda geleceğe ışık tutan buluntular ile adından söz ettiren Aizanoi Antik Kenti’nde yine bir ilke imza atılacak. Aizanoi Seramik Çalıştayı ile antik kente ilk defa adını seramik ile birlikte duyuracak. 

TARİHİN DERİNLERİNDEKİ SERAMİK GÜNÜMÜZE TAŞINACAK

Kütahya seramiğinin izlerinin Osmanlı Dönemi’nden de eskilerde aranacağı çalıştayda Antik Roma, Frig Dönemine gittiği de bilinen Kütahya seramikçilik tarihine ışık tutulacak.  Çalıştaya katılacak öğrenciler, Antik Roma, Frig dönemini yansıtacakları eserlerini etkinlik için kurulan stant ve alışveriş merkezinde satışa sunacak. 

Proje Koordinatörlüğünü Doç. Dr. Pınar Yazkaç ve Çalıştay Yürütücülüğünü Öğr. Gör. Sezin Kara’nın yaptığı program, DPÜ ve Afyon Kocatepe Üniversitesinden çok sayıda akademisyen, çini ve heykel sanatçılarının katılımı ile 22 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 12.00’de Aizanoi Tapınak Alanı’nda gerçekleştirilecek.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *