NAZİHA ÇELİK’TEN KİTAP BAĞIŞI

475

DPÜ Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi’ne kitap bağışında bulunan Neziha Çelik, “Teknoloji ne kadar çok ilerlese de doğru bilgiye ulaşmak amacıyla kitaba çok ihtiyacımız var” dedi

Vali Ali Çelik’in eşi Neziha Çelik sahibi olduğu kitapları DPÜ Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi’ne bağışladı. Bağış dolayısıyla düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Murat Zengin, akademik ve idari personel ile birlikte çok sayıda öğrenciler katıldı.

‘DOĞRU BİLGİ İÇİN KİTAPLAR ŞART’

Törende bir konuşma yapan Rehber Öğretmen Neziha Çelik düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Kitap gerçekten çok önemli, teknoloji ne kadar çok ilerlese de doğru bilgiye ulaşmak amacıyla kitaba çok ihtiyacımız var. İnşallah kitaplarımız gençlerimize faydalı olur.” Dedi.

İLK KADIN BAĞIŞÇI

Bağışları için Neziha Çelik’e teşekkür eden Rektör Kazım Uysal, “Kitap bağışlarıyla kütüphanemiz daha zengin hale geliyor. Kitap bağışlamak kolay bir iş değildir, aynı zamanda bütün bir hayatı ve ömrü bağışlamaktır. DPÜ Kütüphanesi, ülkemizde, hatta dünyada adı bilinir bir kütüphane olacak. Bağışlanan bu kitaplar, tüm dünyadan görünür olacaktır. Neziha hanım kütüphanemize kitap bağışlayan ilk kadın. Bu bağışın örnek olmasını temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.

‘KAPIMIZ KİTAP BAĞIŞLARINA AÇIK’

Kütahyalı, hayırsever, okumayı seven, belli bir süre sonra bu gençler istifade etsinler düşüncesiyle kütüphaneye bağış yapmak isteyen herkese kapılarının açık olduğuna değinen Kazım Uysal, “Kütüphanelerde kitap bağışı yapmış olan kişilerin isimlerinin yaşıyor olması hiçbir şekilde maddi ölçüyle kıyaslanamaz. DPÜ Kütüphanesini asıl zengin yapan budur.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *