YEDİGÖLLER’İN TEMELİ ATILDI

393

Yedigöller Rekreasyon Alanı’nın temel atma töreninde konuşan Başkan Işık projenin Kütahya’yı yukarılara taşıyacağını belirtti. Temel atma sürecine kolay gelinmediğine de dikkat çeken Işık, projenin 2023’de tamamlanacağını açıkladıç

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın vizyon projelerinden biri olan, şehrin ihtiyaç duyduğu sosyal ve kültürel alan olması amaçlanan Yedigöller Rekreasyon Alanı’nın temeli atıldı. Yedigöller Projesi’nin Kütahya’yı daha üst noktalara taşıyacak bir proje olduğunu belirten Başkan Işık, “Bu proje toplamda 255 bin metrekarelik bir alanın düzenlenmesini ve yaşam alanı haline getirilmesini amaçlamaktadır. İçinde sportif olta balıkçılığı, kuş köyü, çocuk köyü gibi alanların da bulunduğu, ayrıca yürüme parkurları, bisiklet alanları, kafeterya, restoran, depo, idari bina, mescit ve diğer donatılar bulunmaktadır. İhale sürecini tamamladık ve yapımına başladık.” Dedi.

DCIM\100MEDIA\DJI_0012.JPG

‘KOLAY OLMADI’

2023 yılında, Cumhuriyet’in İlanının 100. yılında projeyi şehre kazandırmayı hedeflediklerini dile getiren Başkan Işık, “Kolay bir süreç değildi. Göreve geldiğimizden bu yana, içinde kamulaştırma işleri dahil olmak üzere birçok idari işlem gerçekleştirildi. İmar düzenlemesinden ihale sürecine kadar yoğun bir ekip çalışmasıyla bugünlere geldik.” ifadelerini kullandı.

Doğal yapı bozulmadan vatandaşların faydalanabileceği bir alan haline dönüştürülecek Akkent Mahallesi yakınındaki alan içinde 42 bitki, 30’u aşkın hayvan türünü barındırıyor.  Yedigöller Rekreasyon Alanı temel atma törenine; MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ömer Köse, Murat Arık, Ertuğrul Cevahir, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Kütahya Belediyesi Birim Müdürleri ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *