ANNELER ÜNİVERSİTELİ OLUYOR

622

DPÜ Anne Üniversitesi 50-65 yaş aralığında bulunan ve Kütahya ilinde ikamet eden gönüllü annelerin başvurusunu bekliyor. 24 Ekim’de son erecek Anne Üniversitesi’nin ilk dersini Rektör Kazım Uysal verecek

DPÜ Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezimizin eş güdümünde bu yıl hayata geçen ve büyük ilgi gören 5 haftalık Anne Üniversitesi etkinliği, ’Bilge Anneler Üniversiteyle Buluşuyor’ adıyla ikinci kez düzenlenecek.

SON BAŞVURU 24 EKİM

Dumlupınar Üniversitesi Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkeziyle (DPÜ ATHUM) Teknoloji Transfer Ofisi (DPÜ TTO) iş birliğinde hayata geçecek proje, uzun süredir sıralardan uzak kalmış ancak kendini geliştirme ve öğrenmeye açık annelere üniversite ortamında eğitim alma fırsatı sunmayı amaçlıyor. Başvuruların 18 – 24 Ekim tarihlerinde yapılacağı projeye 50-65 yaş aralığında bulunan ve Kütahya ilinde ikamet eden gönüllü anneler başvurabilecek. Üniversitemizin ana sayfasından ulaşılabilecek form üzerinden başvuru yapılabilecek projeye ilişkin sorular ise athum@dpu.edu.tr adresinden DPÜ ATHUM’a iletilebilecek.

FARKLI BİR DENEYİM

‘Geçtiğimiz bahar döneminde gerçekleştirdiğimiz ‘Anne Üniversitesi’ kapsamında Kütahya’da ikamet eden annelere üniversitenin kapılarını açtıklarını ifade eden DPÜ ATHUM Müdürü Doç. Dr. Tijen Tülübaş, “Projenin hem üniversitemizin hem de annelerimizin gündelik rutinlerinin dışına çıkarak farklı bir etkileşim ve deneyim yaşamasına ve toplumla daha güçlü ilişkiler geliştirmemize önemli katkılar sunduğunu gözlemledik. Bu nedenle farklı yaş gruplarından ve farklı ihtiyaçları bulunan annelere yönelik benzer projeleri devam ettirme kararı aldık. ‘Bilge Anneler Üniversiteyle Buluşuyor’ projemiz kapsamında, bu sefer 50-65 yaş aralığındaki annelerle buluşmayı, onların yaşam deneyimlerini üniversitemizle buluştururken projemizdeki etkinliklerle de annelerimizin yaşam deneyimlerine yenilerini katmayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.  Projenin paydaşı olan DPÜ TTO Koordinatörü Prof. Dr. Ersan Öz ise “Bilge annelerimizi eğlenerek öğrenecekleri bir program bekliyor.” Dedi.

İLK DERS REKTÖR UYSAL’DAN

Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın vereceği ilk ders ile 26 Ekim’de başlayacak olan ‘Bilge Anneler Üniversiteyle Buluşuyor’ projesinin diğer haftalarında ise katılımcılara üniversite akademisyenleri tarafından afet yönetimi, zaman yönetimi, yaşam döngüsü içinde maneviyat, sosyal medya ve bilgi güvenliği farkındalığı konularında dersler verilecek. Proje kapsamında ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi Takı Atölyesi’nde takı tasarım eğitimi ve etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Bilge Anneler Üniversiteyle Buluşuyor projesi, 30 Kasım Çarşamba günü gerçekleştirilecek Akademik Kapanış ve Sertifika Töreni ile sona erecek.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *