ESNAFA VERİLEN KREDİ 294 MİLYON’U AŞTI

771

Kütahya esnafına verilen kredinin 294 milyonu aştığını açıklayan Kütahya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Enver Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı paketin banka kredilerinden daha avantajlı olduğunu ifade etti.

‘DAHA YÜKSEK KREDİ DAHA DÜŞÜK FAİZ’

Kütahya Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Enver Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısının ardından açıkladığı esnaf kredi paketi hakkında değerlendirmelerde bulundu. 350 Bin TL olan kredilerin 500 Bin TL’ye çıktığını açıklayan Enver Erdoğan, yüzde 9’luk faiz oranını da iki puan düşürülerek 7,5’lik faiz oranı ile uygulanacağını belirtti. 

Kredi paketinin her zaman esnafa verilen krediden farklı olmadığını belirten Erdoğan, “Sistem her zamanki gibi işleyecek. Ancak kredi miktarının yükseltilmesi ve faiz oranının düşürülmesi tabii ki önemli bir imkan. Esnaf, bu ekonomik ortamda bankalara zaten yanaşamıyor. Düşünün geçen sene bir araç 300 liraya iken şimdi oldu 1 buçuk milyon.” İfadelerini kullandı. 500 Bin TL’ye kredi vermeye başladıklarını belirten Enver Erdoğan, esnaf sicil oda kayıtları olan her esnafa yardımcı olduklarını belirtti.

‘FAİZ BANKANIN DÖRTTE BİRİ’

Kredinin bankalardaki faiz oranının dörtte biri faizle verileceğine dikkat çeken Erdoğan, “Faizin yarısını da hazine karşılıyor aslında yıllardır olduğu gibi. Şu gün itibari ile esnafın kullandığı kredi 294 milyon 300 Bin TL Kütahya esnafının kullandığı borç. Düşünün Kütahya gibi bir şehirde bu rakam. Esnafımıza bu desteği verdik.” ifadelerini kullandı.

Pandeminin özellikle servis araçları, halk otobüslerini perişan ettiğini ifade eden Erdoğan, kredi paketinin esnafa hayırlı olmasını temenni etti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *