‘MUHTARLAR DEVLETİN GÖZÜ KULAĞI’

602

19 Ekim Muhtarlar Günü töreninde konuşan Kütahya Merkez İlçe Köy Muhtarları Derneği Başkanı Hasan Demir, köyünde mahallesinde devletin gözü kulağı olan muhtarların, vatandaşa kapısı 24 saat açık olan tek devlet kurumu olduğunu vurguladı

19 Ekim Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında Kütahya Valiliği önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Vali Ali Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, Kütahya Merkez İlçe Köy Muhtarları Derneği Başkanı Hasan Demir, kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal ve Köy Muhtarları Derneği Başkanı Hasan Demir Atatürk Anıtı önüne çelenk sundu.

‘MUHTARLARIN ÖVÜNÇ GÜNÜ’

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canını veren tüm şehitleri rahmet, minnet ve saygı ile anarak sözlerine başlayan Kadir Mandal, bu sene 8’inci kez kutlanan övünç günleri Muhtarlar Günü’nü kendilerine layık gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Muhtarlar Günü’nün Cumhurbaşkanının kendilerine verdiğini önemi gösterdiğini belirten Mandal, kahraman Türk askerini, polisini saygıyla selamladı. “5 gün önce Bartın’da maden ocağında şehit olan kardeşlerimize Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum.” Temennisinde bulunan Mandal, görevleri sırasından desteklerini esirgemeyen Vali Ali Çelik, Başkan Işık, jandarma emniyet yetkili ve görevlilerine kendileriyle istişare eden kurum müdürlerine teşekkür etti.  

‘24 SAAT KAPISI AÇIK’

Muhtarların köyünde ve mahallesinde devletin temsilcisi olduğunu belirten Hasan Demir, “Başımız dara düştüğünde başvurduğumuz ilk kişilerden biri olan muhtar kadar devletin içinde olup hem köylüsüne hem de devletine bu kadar yakın olan başka bir kurum yoktur.” İfadelerini kullandı. Muhtarlığın çalışma saatleri kanunda belirlenmiş olmasına rağmen 24 saat hizmet veren saat kaç olursa olsun vatandaşa kapısı açık olan belki de tek devlet kurumu olduğunu vurgulayan Demir, “Muhtar vatandaşın düğünü ile cenazesi ile yolu ile kanalizasyonu kaldırımı çöpü içme suyu ile ilgilenen devlet kurumunun temsilcisidir. Köyünde devletin gözü kulağı olan muhtar arkadaşlarımızın günün kutluyorum.” Dedi.

Daha sonra Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Mandal, Kütahya Merkez İlçe Köy Muhtarları Derneği Başkanı Hasan Demir ile yönetim kurulu üyeleri Vali Ali Çelik’i makamında ziyaret etti. Muhtarların, devlet ve vatandaş arasında önemli bir köprü vazifesi gördüğünü belirten Vali Çelik, 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *