‘TEK BİR GAZETE KÜPÜRÜ YETECEK’

609

Coğrafi işaret tescilli ürün sayısını 16’ya çıkardıklarını ifade eden KÜTBO Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin, “Muhat Biberi, Tepecik kaymağı, Bölücek kaymağı ile ilgili bir çalışma yapalım dedik. Ama hiçbir veri bulamadık. Aslında geçmişte ticaretinin yapıldığına dair veyahut başka bir gazete kupürü bile bulsak bizim için yeterli olacak” dedi.

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) Yönetim Kurulu Başkanı Necati Gültekin devam eden coğrafi işaret tescili projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

‘SIRADA KAZ TİRİDİ VAR’

2019’da 3 tane olan coğrafi işaret tescilli ürün sayısını 16’ya çıkardıklarını ifade eden Necati Gültekin, son olarak Simav Eynal Domatesi’nin tescil aldığını hatırlattı. Sırada Kütahya’nın meşhur Kaz Tiridi olduğunu belirten Gültekin, “Çalışmasını yapıp bitirdik, askıya çıktı.” Dedi. Coğrafi işaret tescillerinde askı süreçlerinin uzun sürdüğünü ifade eden Gültekin,  sürecin ardından Kaz Tiridi’nin de Kütahya markası ile anılacağını vurguladı. 

‘ARŞİVLERDEN VERİ ARIYORUZ’

Devam eden başka çalışmaları da olduğunu dile getiren Gültekin, “Muhat Biberi ile ilgili bir çalışma yapalım dedik. Ama hiçbir veri bulamadık. Tepecik kaymağı, Bölücek kaymağı ile ilgili de çalışmalarımız var. Bu çalışmalar da maalesef verisiz, donesiz olmuyor. Bunlarla ilgili geçmişe dair ticareti yapıldığına dair veyahut başka bir gazete kupürü bile bulsak bizim için yeterli. Kültür Müdürlüğü arşivlerinde de bir veri yok. Bir küçük bilgi bulsak önümüze çıkan ürünlerin tescilini alacağız” ifadelerini kullandı.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *