DPÜ YENİ TEKNOFEST ŞAMPİYONLARINI ARIYOR

511

Geçtiğimiz TEKNOFEST’e 33 takımla katılan bir şampiyonluk alan DPÜ’de TEKNOFEST takımı kurmak için yeni başvurular başladı. TEKNOFEST 2023 için yeni kurulacak TEKNOFEST takımlarının kaptanları 1 Kasım tarihine kadar DPÜ websitesinden başvuruda bulunabilecek.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) kazandığı başarılarla adından söz ettiren Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) yeni TEKNOFEST şampiyonlarını arıyor.

TEKNOFEST’e bu yıl kurumsal paydaş olarak kabul edilen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, son organizasyonda takım sayısını 33’e çıkarmıştı.

BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATILDI

Tam 33 takımla Teknofeste katılan DPÜ takımlarının 14’ü finale kaldı. TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması’nda DPÜ KARANDA İHA şampiyonluğa adını yazdırmış, takım TEKNOFEST Ödül Töreni’nde Altın Performans Birincilik Ödülü’nü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almıştı.

DPÜ, ’Millî Teknoloji Hamlesi’ sloganıyla düzenlenen TEKNOFEST’e roket, insansız hava aracı, jet motor, yapay zeka, model uydu, turizm, enerji, tarım, biyoloji ve inovasyon, uçan araba, sağlık, siber güvenlik ve daha birçok alanda çalışacak yeni takımları arıyor.

SON TARİH 1 KASIM

DPÜ’nün resmi sitesinde duyurulan açıklama ile TEKNOFEST 2023 Takım Başvuru Formu yayınlandı. DPÜ bünyesinde TEKNOFEST 2023 için yeni kurulacak TEKNOFEST takımlarının kaptanları tarafından 01 Kasım 2022 mesai bitimine kadar doldurdukları formla yeni şampiyonluklar için ilk adımı atacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *