ENGELLİLERİ YAŞAMA KATACAK MERKEZ

1466

TÖRENLE AÇILDI

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla açılan KSBÜ Rektörlük binası ve Engelsiz Yaşam Merkezi, engellilerin sosyal yaşama katılımını sağlayacak. Açılışta konuşan Rektör Kavuncu, Dil Konuşma Bozuklukları Uygulama ve Araştırma Merkezinde ise konuşma bozuklukları ile ilgili uygulamalar yapılacağını belirtti

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (KSBÜ), Azerbaycan Parkı karşısında bulunan yeni Rektörlük binası ve binanın içerisinde bulunan Engelsiz Yaşam Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı.

Açılış programında Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekilleri Av. İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler ve Ahmet Tan, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu ve diğer protokol üyeleri, akademik ve idari personel, öğrenciler, basın mensupları ve davetliler yer aldı.

‘KSBÜ BİZİM PAYDAŞIMIZ’

Yeni Rektörlük binası ve Engelsiz Yaşam Merkezinin Kütahya ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, “Üniversiteler bizim en önemli paydaşımız. KSBÜ bizim paydaşımızdır. Bu kurumların ihtiyaçlarına katkıda bulunmak bize bir görevdir.” diyerek, Germiyan Kampüsünün spor altyapısıyla ilgili çalıştıklarını vurguladı.

Bakan Kasapoğlu konuşmasının devamında, “Gençlerimiz neredeyse biz oradayız. Genç ofisleri açtık üniversitelerde. İnşallah birini de KSBÜ’de açalım. Bunun müjdesini de bugün sizlerle paylaşalım. Hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

‘TÜRKİYE’DE ÇOK AZ SAYIDA’

KSBÜ’nün gelişiminden hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu üniversite rektörlük binasının atıl bir durumdayken, devletin desteğiyle birlikte en güzel şekilde ülkeye kazandırıldığını ifade etti.  Rektör Kavuncu konuşmasına şöyle devam etti: “Sayın Valimizin, İl Özel İdare’nin, İl Genel Meclisi’nin bize sağladığı alet katkısıyla da birlikte burada iki tane de hizmet birimi açıyoruz. Bu birimlerden bir tanesi şu an içinde bulunduğumuz Engelsiz Yaşam Merkezi. Hastane dışında, hastane sonrasında engellilerin yaşama katılımları, sosyal yaşama katılımları için bir merkezdir. Yetkili hocalarımız ve öğrencilerimiz sayesinde, burada bir aile ortamı sıcaklığında hizmet verilecek. Diğer bir merkez ise Dil ve Konuşma Bozuklukları Uygulama ve Araştırma Merkezi. Bu da doğumsal veya sonradan oluşan bazı konuşma bozuklukları ile ilgili uygulamalar. Bu Türkiye’de çok az sayıda. Artık modern cihazlarla birlikte Kütahya’ya hizmet vereceğiz.”

Program kapsamında Kütahya’nın başarılı engelli sporcuları tanıtıldı. Dans gösterileri büyük beğeniyle izlendi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *