182. YILDA 182. MÜŞTERİYE HEDİYE

463

Posta ve Telgraf Teşkilatı’nın (PTT) 182’nci kuruluş yıldönümü sebebiyle PTT Bank işlemlerinin en yoğun olduğu PTT Merkez Müdürlüğünde işlem yapan 183’üncü vatandaşa hediye verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi’nin 23 Ekim 1840 tarihinde posta nezareti olarak Osmanlı Devleti içerisinde iletişim ve haberleşmeyi sağlamak üzere kurulduğunu belirten Kütahya PTT Başmüdürü Ramazan Özdoğru “Bugün PTT’nin 182’nci bugün kuruluş yıldönümümü kutlamaktayız.” Dedi.

‘BİNLERCE AĞACI KURTARIYOR’

Türkiye’nin 4 bir yanında bulunan iş yerleri ve 42 Bin’i aşkın personeli ile müşterilerine hizmet verdiğine değinen Ramazan Özdoğru, “ PTT AŞ. postadan kargoya e ticaretten filateliye bankacılıktan lojistiğe birçok alanda hizmetini sürdürmektedir. PTT AŞ. ulusal elektronik tebligat sistemiyle tebligatlarını dijital ortama taşımasını sağlayarak tonlarca kağıt israfını önlemekte bu sayede binlerce ağaç kesilmekten kurtulmaktadır. PTT AŞ. filosunda bulunan elektrikli araç sayısını artırarak hem yakıttan tasarruf hem de karbon salınımını en aza indirmeyi hedeflemektedir” ifadelerini kullandı.

‘ARAÇLARIN YÜZDE 80’İ ELEKTRİKLİ OLACAK’

2030 yılına kadar araç filolarının yüzde 80’ini elektrikli araç yapmayı hedeflediklerini dile getiren Özdoğru, “Müşterilerin ihtiyaç duyduğu birçok alanda yürüttüğümüz çalışmalar ile Türkiye’nin dört bir yanına hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Yurtiçi çalışmalarımızın yanı sıra yurtdışı kargo gönderileri olan Turpex ile de dünyanın da pek çok ülkesinde vatandaşlarımızın kargolarını telim ediyoruz bu kapsamda Kütahya’da 10 PTT müdürlüğü 1 dağıtım toplama müdürlüğü 15 PTT şubesi 18 PTT acentesi olmak üzere toplam 44 iş yerimiz 207 personel 38 araç 25 motosiklet 28 ATM ile hizmetlerimizi sürdürmekteyiz. Şirketlerimizin her geçen gün büyümesinde hizmet ağını yurdun 4 bir köşesine taşımasında emeği geçen tüm meslektaşlarımın arkadaşlarımın 182’inci kuruluş yıldönümü kutluyor. PTT’de çalışmış ahirete intikal eden arkadaşlarımıza da Allahtan rahmet diliyorum.” Dedi.

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, 23 Ekim 1840 tarihinde kurulan PTT AŞ’nin 182. yılını yayınladığı basın açıklaması ile kutladı.

‘KÖKLERİ SAĞLAM

ASIRLIK BİR ÇİNAR’

PTT AŞ’nin hizmetlerini dünya çapında önemi her geçen gün daha çok anlaşılan iklim bilinci ve çevre duyarlılığına uygun bir şekilde, geçmişten aldığı 2 asra yaklaşan tecrübesini günümüz teknolojileri ile birleştirerek güncellediğini ifade eden Gülten, PTT’nin çalışmalarını yeşil lojistik anlayışıyla sürdürdüğüne değindi. 

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten açıklamasında; “Şirketimizin sürdürdüğü çalışmaların geliştirilmesinde ve yeni hizmet alanlarında başarılı olunmasında müşterilerin duyduğu güvenin oldukça önemli bir yeri var” ifadelerini kullandı. PTT AŞ’nin sahip olduğu gücü köklü geçmişinden aldığını vurgulayan Hakan Gülten, “Kökleri sağlam, dalları birçok alana uzanan asırlık bir çınar misali, sorumluluklarımızın bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” Dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *