BEKLEYİP GÖRECEĞİZ

569

 Daha millet İttifak’ı Cumhurbaşkanı adayını açıklamamışken derde deva olmazsa da her yerde seçim muhabbeti var. Öyle muhabbet dediğime bakmayın bazen sert tartışmalarda, atışmamalarda hatta iftira boyutuna varan pisliklerde olmuyor değil. Çok sayıda siyasi parti olunca konuşunda, ahkam kesen de çok oluyor. Sayısına bereket ülkemizde ekim ayı itibariyle 119 parti bulunuyor. Bunların beş tanesi TBMM’de iken 114 ‘ü meclis dışında. Say deseniz inanın sayamam. Sanki parti kurmak turşu kurmaktan kolay gibi.

 24 Haziran 2023 seçilmelerine 8 ay gibi bir zaman kalmasına rağmen TBMM’de gurubu bulunan bulunmayan, adını duyduğumuz duymadığımız bazı partililer çok iddialı laflar ediyorlar. Laf ebeliği yapacağınıza önce adayınızı ve programınızı açıklayın. Şimdiden korkarsanız yarın ülke yarına bir şey yapamazsınız. ” Korkunun ecele faydası yok” diyen atalarız sanırırım bu sözü tamda bu tipler söylemiş.  Oysa lafla peynir gemisinin yürüyemeyeceğini bilmeleri lazım. Eğer yürüseydi uyanık geçinen peynirci aksi Yusuf, gemi kaptanına navlun ücretini peşin ödemez pes etmezdi. Yani popülizm vakti değil çalışmak vatandaşa ulaşmak onların gönlünde yer almak lazım. 

 Hem bugünden öyle büyük laflar etmek bazıları için mahcubiyet demektir. “Erken öten horozun” akıbetini yaşamak istemiyorsanız, bugünden abartılı rakamlar vermemelisiniz. İşkembeyi Kübra’dan atarsanız, halkımızda sizi gönlünden atar saygınlığınızı yitirir kimse size itibar etmez güvenmez sandığa gömer. Ayrıca anketlere mutlak hakikat olmayabilirler. Her seçim öncesinde şans tanımadıkları veya ilgisiz kaldıkları partilerin nasıl beklenenden fazla oy aldıklarını da gördük bu memlekette.

 Bunun ispatını başka yerlerde aramaya gerek yok. İşte Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan. 24 Eylül 1998 tarihli Hürriyet gazetesinin manşetten verdiği haberde ” Yargıtay, Siirt’te yaptığı konuşma nedeniyle 10 ay hapse mahküm edilen İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cezasını onayladı. Kararla Erdoğan’ın siyasi hayatı bitti muhtar bile olamayacak “dedikleri Erdoğan partisi Adalet ve Kalkınma Partisi ile 2002 yılından buyana hep iktidarda. Ak Partinin başarısında en önemli aktör olan Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan üçüncü dönem Cumhurbaşkanlığına hazırlanıyor.   

 Cumhurbaşkanlığı açısından durum böyleyken Ak Parti için bugünden bir şeyler söylemek daha erken. Her partide olduğu gibi iktidar partisinde de adaylar büyük önem taşıyacaktır. Hele bu iktidar partisi için daha çok önemlidir. Bizden daha çok siyasetin içinde olanlar halkın beklentilerini ve teveccühünü göz önüne alarak sözde değil gözde adaylara meydanlara çıkmalılar. Bize kendini değil ülkesini ve şehrini düşünen gerçekten yerli ve milli idealist insanlar lazım. Öyle yanar döner fırıldak tiplerin kendinden başka kimseye faydası olmaz. Yani bu iş sen ben bizim oğlan muhabbetine dönüşmesin. Gördüğünüz gibi siyaset arenası epey hareketli. Tabi bu hareketin oluşmasında biz gazetecilerinde payı var. Kütahya’nın en deneyimli gazetecilerinde olan müdürümüz Bünyamin beyimiz de “Kambersiz düğün olmaz” diyerek katıldığı bu harekete beni de sürükledi kendi yanında. Hayırlara vesile olması temennisiyle sağlıcakla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *