AİZANOİ’DE BİR ESER DAHA GÜNYÜZÜNE ÇIKTI

519

Aizanoi Antik Kent’teki çalışmalara verdiği önemle bilinen Vali Ali Çelik, çeşme ya da oturma yeri olduğu düşünülen bir esere ulaşılması üzerine akşam saatlerinde Aizanoi Antik Kent’e gitti. Vali Çelik, eser karşısında duyduğu heyecanı Kütahyalılarla paylaştı.

Anadolu’daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı’na ev sahipliği yapan Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi’ndeki Aizanoi Antik Kenti’nde hummalı çalışmalar sürüyor.

‘ÇEŞME OLABİLİR’

Devam eden kazı çalışmaları sayesinde bulunan her eser tarihi, gün yüzüne çıkarıyor. Antik Kent’teki çalışmalara verdiği önemle bilinen Vali Ali Çelik, çeşme ya da oturma yeri olduğu düşünülen bir esere ulaşıldığını belirtti.

VALİ ÇELİK ANTİK KENT’E KOŞTU

Ortaya çıkan eseri “Aizanoi Antik Kenti’nde, bir akşam heyecanı” diyerek Kütahyalılara duyuran Vali Ali Çelik, “Kazı çalışmalarına geçen yıl başladığımız agorada, anıtsal kapı ve antik dükkanların ardından bu kez de çeşme ya da oturma yeri olduğu düşünülen bir esere ulaşıldı. Bizi heyecanlandıran o muhteşem eseri az önce yerinde gördük. Bu güzelliği siz de görün istedim.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *