BİRDE İKTİDAR OLSALAR

514

 Şimdiden seçmen tavlama yarışına giren partiler içinde en rahatı cumhur ittifakında yer alan AK Parti, MHP ve BBP ile hiçbir ittifaka katılmayan diğer partilerdir. Bunlar kimseden tedirgin omadan rahat hareket ederek görüşlerini her ortamda çekinmeden

ifade edebiliyorlar. Çünkü icazet alacak yerleri ve kimseleri yok. En sıkıntılı ve ketum olanı ise başını CHP’nin çektiği altını göremediğimiz 6’lı masada bir araya gelen millet İttifak’ı.

 Tek amaçları Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmek olan bu ittifak aylardır toplantı üzerine toplantı yapmalarına rağmen adayını bir türlü tespit edebilmiş değiller. Toplanıp toplanıp dağılıyorlar oylarına talip oldukları halkımıza herhangi bir açıklama yapmıyorlar, devlet sırrı gibi saklıyorlar. Halkından bir şeyler saklayanlar daha çoook sayıklayacaktır iktidarı ve Cumhurbaşkanlığını.

 Bugün bir aday üzerinde anlaşamayanların yarın işbaşına geldiğinde başımıza nelerin geleceğini düşünmek bile istemiyorum. Bir nevi koalisyon hükümeti olacağından makam mevki kapma kavgası yaşanacağından, ülkemizde istikrar ve güven bunalımına sebep olacaklarından acısını, sıkıntıyı yine bu millet çekecek. Çünkü onların tuzu kuru, kasası kesesi dolu. Yani anlayacağınız bugünleri çok arayacağız. Bunlar kehanet değil hakikat. Çünkü 20 yıl evvel biz bunları yaşadık. 

 İktidar olup ta muktedir olamayaların ülkemize çok şey kaybettirdiği gibi kendileri de kaybettiler. Sen garip guraebaya acımazsan bu alicenap millette sana hiç acımaz. Eğer bugün esamileri okunmuyorsa sebebi bunlardır. Anlattıklarımın eksiği var fazlası yok. Türkiye’nin son 50 yıllık siyasi tarihine bakacak olursak tek başına iktidarların döneminde ülkemizin büyüme oranı koalisyonlara göre 2 kat daha fazla olduğunu görürüz.  

 Cumhur ve millet ittifaklarına itibar etmeyen partilerin daha rahat çalıştığını söylemiştim az önce. Onlardan biride Yeniden Refah Partisi ( YRP). Genel Başkan Dr. Sayın Fatih Erbakan hiçbir parti ve İttifak’a angaje olmadan meydanlara çıkarak partisin programını ve görüşünü anlaşır bir dille rahatlıkla anlatarak, ülke gerçeklerine uygun vaatlerde bulunuyor. Yıkıcı değil yapıcı bir muhalefet sergileyen genel başkan ve teşkilat mensupları iktidarın yaptığı müspet icraatlarını takdir ederlerken, eksik yanlarını da çözümleriyle birlikte ortaya koyarak katkı sunuyorlar. Çevremizde yaşananların ülkemize yansımalarını çok iyi okuyarak olumlu yanlarını destekliyor değilse uyarıyorlar. Ülke menfaatini her şeyin üstünde tutan YRP Genel başkanı Erbakan, teşkilat başkanlarının da aynı şekilde siyaset yapmasını istiyor. Tabii öyle sözde değil eylemlerinde de, söylemlerinde de bunları görüyoruz. En son Haber Türk Televizyonunda gazeteci Serap Belet’in sunduğu programdan bir özet verirsem ne demek istediğimi anlarsınız.

 ” Taraf olmak, destek olmak birazda ortak olmaktır” diyen Erbakan cumhur ittifakının iyi şeylerde yaptığını belirterek ” Cumhur ittifakının elbette bu ülkeye çok hizmeti olmuştur. Özellikle inançlı insanların üzerindeki baskı ve şiddet bu dönemde son bulmuş, ülke bir baştan bir başa her alanda bir değişim, dönüşüm ve yükselme yaşamıştır. Bu olumlu yönleriyle birlikte ciddi bir ahlaki erozyon, israf ve haksız uygulamalar gündeme gelmiş, bunu gören birçok Ak Partili, parrtisinden soğumuştur. Bununla birlikte millet ittifakına sırf Erdoğan’ı devirmek, birkaç milletvekili ve bakan almak için destek olan bazı çevrelerin, ülkenin geleceğine dair olumsuz planların kuklası olması gibi bir vebal, her kişinin alabileceği bir sorumluluk değildir”. 

 Hakikaten vebal almak kadar kötü bir şey yok. Allah bizi hak ve hakikatten ayırmasın duasıyla sağlıcakla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *