FESTİVALLERİN YENİ ADRESİ OLACAK

457

Temelinin atılmasından sonra hızla ilerleyen Yedigöller Rekreasyon Alanı’nın farklı bir işlevine dikkat çeken Başkan Işık, “Şu an Kütahya’nın uluslararası bir festival için yeri yok. Proje tamamlandığında alan, ulusal ya da uluslararası festivaller, fuarlar için kullanılabilecek” şeklinde konuştu

BÜTÇE GÖRÜŞÜLDÜ

Kütahya Belediye Meclisi Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında toplandı. 2023 Mali Yılı Performans Programı konusunun müzakeresi, 2023 Mali Yılı ve Takip Eden İki Yıla Ait Belediye Bütçesinin müzakeresinin yapıldığı toplantıda 2023 Mali yılı gider bütçesi 2 Milyar 802 Milyon, 2024 Mali yılı gider bütçesi 2 Milyar 890 Milyon, 2025 Mali yılı gider bütçesi 209 Milyar 244 Milyon TL olarak tahmin edildi.

Gelir bütçelerinde ise 2023 yılı için 2 Milyar 447 Milyon, 2024 yılı için 2 Milyar 690 Milyon, 2025 yılı için 2 Milyar 820 Milyon TL öngörüldü.

‘FESTİVAL ALANIMIZ YOK’

Geçtiğimiz günlerde temeli atılan Yedigöller Projesi hakkında da konuşan Başkan Işık, yepyeni bir alanın şehre kazandırıldığına dikkat çekti. Şu anda projede 100 dekardan fazla bir alan tasfiye edildiğini belirten Başkan Işık, şu an Kütahya’nın kullanabileceği bir festival alanı bulunmadığına değindi.

Gelecekte ulusal ya da uluslararası festivaller, fuarlar yapılacağı zaman Yedigöller Projesi’ndeki alanın kullanılabileceğini belirten Başkan Işık, “Şu an bir uluslararası bir çini seramik festivali yapalım desek maalesef bu şehrin böyle bir yeri yok. İnşallah şehrimiz bu tür faaliyetlerin yapılabileceği alanlara kavuşacak.” İfadelerini kullandı. 

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *