‘İYİLİĞİN ALANINI GENİŞLETELİM’

459

Milli Eğitim okullarında, Kur’an kurslarının sınıflarında veya kitaba ulaşmayan gençlere kitaplık oluşturmak hedefiyle hayata geçirilen Hediyem Kitap Olsun” kampanyasının hayır çarşısında konuşan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “İyiliğin alanını genişletmemiz, kötülüğün alanını daraltmamız gerekiyor.” Dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kütahya Şubesi “Hediyem Kitap Olsun” kampanyası kapsamında Sevgi Yolu’nda hayır çarşısı kurdu.

TDV Kütahya Şubesi gönüllüleri ve iyiliksever Kütahyalıların desteğiyle kurulan stantlarda el işi malzemeler, yemekler, kıyafetler Kütahyalılarla buluştu.

TOPLANAN YARDIMLAR ‘KİTAP’ OLACAK

Kampanya hakkında bilgi veren Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, “Hediyem Kitap Olsun” isimli kampanya sayesinde Milli Eğitim okullarında, Kur’an kurslarının sınıflarında veya kitaba ulaşmayan gençlere yönelik olarak dini milli yayınların içinde olduğu bir kitaplık oluşturacaklarını ifade etti.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak kampanyayı her bir ilde gerçekleştirdiklerini belirten Hüseyin Demirtaş, “Biz de bugün Kütahya ayağı olarak bu etkinliği yapıyoruz. Burada Türkiye Diyanet Vakfı’ndan gönüllü hanımlar, genç gönüllüler, Kur’an kurslarımızda görev yapan hocalarımız ve onların etrafındaki tanıdık dostlar arkadaşlar ve Kütahya esnafının katkılarıyla Sevgi Yolu üzerine böyle bir nokta oluşturulduk.” İfadelerini kullandı.

‘KÜTAHYALILAR HER ZAMAN

HAYRA DESTEK VERİR’

Kütahyalıların her zaman iyiliğe, güzelliğe, hayra çok destek verdiğine dikkat çeken Demirtaş, “İyiliğin alanını genişletmemiz, kötülüğün alanını daraltmamız gerekiyor. Ne kadar iyilik yaparsak iyiliğin alanı çoğalır, kötülüğün alanı daralır. Dolayısıyla kötülüğe kızmaya gerek yok iyiliği çoğaltmamız lazım diyoruz.”şeklinde konuştu.

Bir il müftüsü olarak mutluluğunu dile getiren Demirtaş şu ifadeleri kullandı: “Büyük bir ilgi alaka var. Cenabı Allah Kur’an’ı Kerim’de “İyilikte yardımlaşın, kötülükte günahta yardımlaşmayın” diye buyuruyor. Buradaki insanların motivasyonu iyilikte bir araya gelmek. İyilik insana mutluluk verir. Biz de bu etkinliği bu anlamda gerçekleştiriyoruz”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *