‘KONGRE İKTİDARIMIZIN İŞARET FİŞEĞİ OLACAK’

365

Pazar günü gerçekleştirilecek 2. Olağan Büyük Kongreleri ile iktidar yürüyüşlerinin işaret fişeğini atacaklarını belirten Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, “Bu milletin yüzünü yine Milli Görüş güldürecek” şeklinde konuştu.

Yeniden Refah Partisi Kütahya İl Başkanı Osman Gezgin, 6 Kasım Pazar günü Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirecek Yeniden Refah Partisini 2. Olağan Büyük Kongresi öncesi açıklamalarda bulundu.

‘Yeniden Refah Yeniden Erbakan’ mottosuyla gerçekleştirilecek kongrede Bin 225 kayıtlı delegelerinin Yeniden Refah’ı 2023’teki kritik seçimlere taşıyacak parti yönetimini belirleyeceğini belirten Osman Gezgin, Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan’ın tek aday olarak gireceği kongrede MKYK ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyelikleri için seçim yapılacağına da değindi.

‘SEÇİM STARTINI VERİYORUZ’

17 Kasım 2019’daki ilk olağan büyük kongrelerinde 45 bin partilinin katılımıyla Türk Siyaset tarihinin en kalabalık kongrelerinden birine imza attıklarını hatırlatan Gezgin, 2. Olağan Büyük Kongreye 60 binin üzerinde katılımla yeni bir rekora imza atacaklarını vurguladı. Türkiye’nin en hızlı büyüyen partisi olduklarını dile getiren Gezgin, “Bugün Yeniden Refah Partisi olarak 81 il ve 900’den fazla ilçede teşkilatlanarak, 100 bine yakın sandık müşahidiyle seçime iddialı girmenin heyecanını yaşıyoruz. 2. Olağan Büyük Kongremiz ile beraber 2023 yılında seçimlerin startını vermiş olacağız.” İfadelerini kullandı.

‘BÖYLE KALKINMA MI OLUR’

Türkiye’de 5.7 milyon hanenin sosyal yardıma muhtaç olduğunu belirten Gezgin, “ 11,3 milyon insan gıda yardımına muhtaç, 3,7 milyon abonenin elektriği kesilmiş, 4 milyon hane doğalgaz desteğine muhtaç. Açlık sınırı 7 bin 425 lira olurken yoksulluk sınırı ise 24 bin 185 lira ile rekor kırmış. Bekar bir çalışanın yaşam maliyeti 9 bin 706 liraya çıkmış. 5 bin 500 lira ile geçinmeye çalışan asgari ücretli bir aile ile açlık sınırı arasındaki makas Bin 925 lirayı bulmuş.” Şeklinde konuştu. Sanayi üretimi payının yüzde 24’den yüzde 20’nin altına düştüğünü, tarım üretimi payının yüzde 12’den yüzde 5’e düştüğünü açıklayan Gezgin, “2,1 milyon çiftçi tarımı bırakmış geçen sene 100 bine yakın esnaf iflas etmiş, kepenk indirmiş. 100 milyar dolarlık dış ticaret açığıyla kalkınma mı olur? Borçla, krediyle, sıcak parayla, SWAP Anlaşmalarıyla kalkınma mı olur?” ifadelerini kullandı.

‘ALTILI MASA ALTIN GÜNÜNE DÖNDÜ’

Türkiye’de büyük bir iktidar boşluğu olduğu kadar, büyük bir muhalefet boşluğu olduğuna vurgulayan Gezgin, 6’lı masa acziyet görüntüsü verdiğini ifade etti. 6’lı masa toplantılarının altın gününe döndüğünü dile getiren Gezgin, “Neyse ki İkinci 40 yılda aynı ruhla, aynı istikamette aynı aşkla yürüyen Yeniden Refah Partisi var. Yeniden Refah var, Yeniden Erbakan var… Yine Milli Görüş var yine gelecek ve bu milletin yüzünü yine güldürecek. Tek Başına İş Başına’ diyerek 2023 yılında inşallah iktidara yürüyeceğiz. Vatandaşımız da bizi hiçbir ittifaka layık görmüyor seçime tek başımıza girmemizi istiyor.” Dedi.

Yeniden Refah Partisi’nin, yeni iktidar dönemine hazır olduğunu belirten Gezgin şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlarımız da, İkinci Refah İktidarı’nı büyük bir özlemle beklemektedir. 6 Kasım Pazar günü Ankara Arena’da gerçekleştireceğimiz kongremizle birlikte kutlu iktidar yürüyüşümüzün işaret fişeğini atmış olacağız.

‘4 TEMEL ADIM ATACAĞIZ’

“Biz iktidara geldiğimizde öncelikle 4 temel adım atacağız; Milli Görüş birinci 40 yılda yıllık 70 milyar dolar kaynak bulmuştu. Biz de yılda 150 milyar dolar kaynak oluşturacak projelerimiz hazırlayıp şimdiden kamuoyunun dikkatine arz ettik. Denk bütçe ve havuz sistemi ile faiz giderlerini azaltacağız Kamuda israfı önleyeceğiz İmtiyazlı holdinglere bağlanan hortumları keseceğiz. Oluşturacağımız kaynak ile emekliye, memura, işçiye yüzde 150 maaş zammı yapacağız. Çiftçiye-köylüye ucuz mazot, ucuz elektrik, en yüksek taban fiyatlarını vereceğiz. 81 ilimize 681 Refah Projesi ile işsizliği ortadan kaldıracağız. Vatandaşın, küçük esnafın, çiftçinin borçlarının faizini biz üstleneceğiz. Haksız ve fahiş vergileri ortadan kaldıracağız. Gençlerimize Kaliteli eğitim sağlayacağız. Kamuda işe alımlarda mülakatı kaldıracağız. EYT’lilere emeklilik hakkı, atanamayan öğretmenlere atama sağlayacağız, Paylaşımda Adalet – Yönetimde Adalet – Yargıda Adalet’i tesis edeceğiz.”

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *