“MİLLET BAHÇESİ’NİN SAHİBİ KÜTAHYA BELEDİYESİ”

508

Evliya Çelebi Mahallesi’nde su deposu açılışında konuşan Başkan Işık, Millet Bahçemizin bütçesini tamamı tüm illerde olduğu gibi tamamen devletimizin kaynaklarından karşılandı ama buranın sahibi Kütahya Belediyesi. Talebi, yerin tahsisini Kütahya Belediyesi yaptı. Gereksiz tartışmalara gerek yok” dedi.

Şehrimizin farklı mahallelerinde ihtiyaç duyulan içme suyu depolarını hızla tamamlayan Kütahya Belediyesi, son olarak Evliya Çelebi Mahallesi’nde yapımı tamamlanan 3 bin tonluk su deposunu hizmete açtı.

Yapılan su deposuyla, Evliya Çelebi Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Ziraat Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Aydoğdu Mahallesi ve Çamlıca Villalar Bölgesinin su ihtiyacı karşılanacak.

50 YILLIK SU İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Su deposunun açılışında konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, 3 bin tonluk içme suyu deposunun gelecek nesillere yapılan en büyük yatırımlardan biri olduğunu söyledi. Işık, 3 bin tonun, aynı anda Evliya Çelebi, Mehmet Akif Ersoy, Bahçelievler, Ziraat Mahallesi ve Çamlıca bölgesindeki müstakil evler ile Aydoğdu Mahallesine kadar şehrin batı yakasındaki bu önemli yerleşim yerlerinin gelecekteki 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacağını vurguladı.

Göreve gelir gelmez yaptıkları mahalle ziyaretlerinde en büyük ihtiyaç olarak gösterilen konulardan birisinin su depoları olduğuna değinen Başkan Işık, “Bazı mahallelerimizde bazı vatandaşlarımız dedi ki ‘Bizim musluğumuzdan çamur akıyor. Bizim su deposundan başka acil ihtiyacımız yok’ dediler. Bu kapsamda her biri 300’er ton olmak üzere Sofu, Güveççi, Okçu ve Kumarı Mahallelerimize hemen su depolarımızı yaptık. İkizüyük Mahallemizde benzer bir sorun vardı, onu da yaptık. Önümüzdeki hafta orayı da açacağız” ifadelerini kullandı.

‘BAYRAKTEPE PROJESİ İHALEYE ÇIKACAK’

Bayraktepe Projesinin çok yakın bir zamanda ihale tarihinin belli olacağını belirten Başkan Işık, “Yıl sonuna doğru imalatına başlayacağız. Evliya Çelebi Güneş Enerjisi Santrali Projemizi tamamladık, 500 kw’lik santrali hizmete açtık.” Dedi. Yaklaşık 6 kilometrelik yolun, Evliya Çelebi Mahallesinde asfalt olduğunu ifade eden Işık, 895 ton asfalt yama çalışması yapıldığını, Bin 21 metrekare beton, parke ve kaldırım çalışmasının tamamlandığını açıkladı.

Millet Bahçesi çalışmalarının da devam ettiğine değinen Başkan Işık, “Çok kısa bir süre içerisinde bu bölgenin ve Türkiye’nin örnek millet bahçelerinden birini bu şehre kazandıracağız. 105 bin metrekarelik bir Millet Bahçesi’nin, şehrimizin istekleri doğrultusunda projelendirilip imalatı buna göre yapılmıştır. Şu anda park ve bahçe düzenlemesi ile rekreasyon işleri devam ediyor. Çok kısa bir sürede hep birlikte orayı da açacağız. Emeği geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili tüm bürokratlarına huzurunuzda ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

‘GEREKSİZ TARTIŞMALARA GEREK YOK’

“Söz konusu Millet Bahçemizin bütçesi tamamen devletimizin kaynaklarından karşılandı, tüm illerde yapıldığı gibi ama buranın sahibi Kütahya Belediyesi. Talebi Kütahya Belediyesi yaptı. Yerin tahsisi Kütahya Belediyesi’nin üzerine yapıldı. İmalat tamamlandığında da Kütahya Belediyesi tarafından işletilmek üzere devredilecek bir Millet Bahçesidir. Gereksiz tartışmalara gerek yok. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Milletvekillerimize de, siyasi partilerimize de, bölge vatandaşlarımıza da, bürokratlarımıza da, belediyemiz çalışanları da. Bu Kütahya’nın malı ama sahibi Kütahya Belediyesi.

“BU ŞEHRİN 100 YILINI GARANTİ ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Şehrimizin yüzde 80’inin altyapı sorununu çözdüklerini belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Seçimler öncesinde vatandaşlarımıza taahhütte bulunduğumuz toplam 130 projemizin 116’sını bugüne kadar işletmeye açtık, yapılıyor ve devam ediyor. 14 projemiz kaldı, onları da önümüzdeki bir buçuk yıllık görev süremizde yerine getireceğiz. İlave olarak bugüne kadar bu 130 projenin dışında 71 adet de yeni projeyi bu şehre kazandırdık. 2022 yılı itibariyle toplamda 200’e yakın projeyi bu şehre kazandıran bir belediyenin başkanı olmaktan sadece onur duyuyorum. Şehrin yaklaşık yüzde 80’inin altyapı sorununu tamamen çözdük. İçinden insan geçecek kadar büyük borularla bu şehrin gelecek 50 yılını, 100 yılını garanti altına almaya çalışıyoruz. Geçmiş yıllarda hepinizin bildiği gibi yağmur yağdığında evini su basan, işyerini su basan birçok hemşehrimizin mağduriyetlerini görüyorduk. Şükürler olsun ki son iki yılda evini su basan bir tane ailemiz kalmadı. Pandemi döneminde vatandaşlarımızın birçoğu evinden çıkamazken belediyemizin iş makineleri bu şehrin her tarafında altyapı yapıyordu. Toplam 400 kilometrelik belediyemiz sınırları içerisindeki yol ağımızın yaklaşık 300 kilometresini yeniledik.” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *