‘SULTANBAĞI MAHALLESİ’NDEKİ KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ DE BİZ HALLEDECEĞİZ’

694

Vefa Mahallesi ve Osmangazi Mahallesi’nde devam eden Kentsel Dönüşüm süreçlerini inleyen AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, Sultanbağı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm sürecinde de devreye artık TOKİ ve Çevre Şehircik Bakanlığı’nın girdiğini belirtti.

Adalet ve Kalkınma Parti (AK Parti) İl Başkanı Mustafa Önsay, Merkez İlçe Başkanı İsmail Çağlar Bayırcı Vefa Mahallesi ve Osmangazi Mahallesi’nde devam eden yerinde kentsel dönüşüm uygulamalarındaki son durum hakkında bilgi aldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDEKİ SON DURUM

Adalet ve Kalkınma Parti (AK Parti) İl Başkanı Mustafa Önsay, Merkez İlçe Başkanı İsmail Çağlar Bayırcı ile birlikte Vefa Mahallesi ve Osmangazi Mahallesi’nde devam eden Kentsel Dönüşüm süreçlerini yerinde takip etti.

Vefa Mahallesi’ndeki yerinde kentsel dönüşüm projesinde firmanın geçen ay itibariyle çalışmaya başladığını belirten Başkan Önsay,  Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın TOKİ eliyle 500 gün içinde 500 milyon TL değerinde 495 konut yapacağını açıkladı.

‘DEVLETE ARTI YÜK GETİRSE DE

VATANDAŞIN İSTEDİĞİ OLACAK’

Daha sonra Osmangazi Mahallesi’ne geçen Önsay, “Aynı şekilde burada da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve TOKİ’nin 550 milyon TL’lik bir yatırımı söz konusu, 495 tane konut yerinde dönüşümle yapılıyor.” Dedi. Vatandaşların istekleri doğrultusunda zemindeki çalışma sebebiyle devlete artı yük getirmesine rağmen yerinde dönüşüme karar verildiğini hatırlatan Önsay, çalışmanın 550 gün içinde tamamlanacağını açıkladı.

Sultanbağı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm süreci hakkında da konuşan Önsay, “Artık orada da mecburen devreye artık TOKİ ve Çevre Şehircik bakanlığımız giriyor. İnşallah Sultanbağı Mahallesi’nde de etap etap kentsel dönüşümü yine hükümet olarak biz halledeceğiz.” Dedi.

FİRMA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

İlk olarak Vefa Mahallesi’ne giden Mustafa Önsay, “Vefa Mahallemiz yerinde kentsel dönüşüm projesinin uygulandığı bir yer. 2019 yılında Sayın Bakanımız burada incelemede bulundu, yerinde dönüşümün uygun olacağına dair karar verildi. Proje çalışmaları ihale süreçleri yapıldı. Pandemiye bağlı ekonomik sıkıntılar sebebiyle süre uzasa da geçen ay itibariyle ihale sonuçlandı ve firma çalışmaya başladı.” İfadelerini kullandı.

Hükümet olarak yerinde kentsel dönüşüm ile hem tarihi dokuyu koruyup hem de insanların kendi mahallelerini yaşatma, kendi yerlerinde kalma arzularına tercüman olduklarını ifade eden Önsay,  mahallede alışveriş merkezi, cami gibi birçok yaşam alanı oluşturulacağını belirtti.

‘EN GÜZİDE MAHALLELERİMİZDEN BİRİ VEFA OLACAK’

Kısa zamanda süreci tamamlayıp şu anda çok da münasip olmayan koşullarda yaşayan vatandaşların yeni modern binalara geçmesini sağlayacaklarına değinen Önsay, “Vefa Mahallemiz en güzel en güzide mahallelerimizden biri olacak” dedi. Firma yetkililerine başarılar dileyen Önsay, projelerin en kısa sürede tamamlanması yeni yatırımlara devam etme arzusunu belirtti.  

Daha sonra kentsel dönüşümün ikinci adresi Osmangazi Mahallesi’ne giden Başkan Önsay, yerinde kentsel dönüşüm kararının vatandaşların isteği doğrultusunda alındığına dikkat çekti. Önsay, “Aslında buradaki zeminler TOKi’deki gibi çok da uygun değil ve artı maliyet oluşturuyor. Ancak vatandaşımızın talebi üzerine devletimiz bu yükü yükleniyor. Vatandaşın arzusuyla yerinde dönüşüm gerçekleştiriyor.” Dedi.

‘KÜTAHYA İKİ MODERN MAHALLEYE KAVUŞACAK’

Hem vefada hem de Osmangazi’de yerinde dönüşüme fırsat veren Çevre Şehircilik Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhurbaşkanlığı hükümetine Kütahya adına teşekkür eden Önsay,  dönüşümler tamamlandığında Kütahya’nın modern örnek iki mahalle kazanacağını vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *