PERDE ‘ÇOCUKLAR İÇİN’ AÇILIYOR

523

Yönetmenliğini Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Dramaturgluğunu Dr. Buket Dedeoğlu Orhun’un üstlendiği DPÜ Türkçe Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri tarafından yazılan 8 çocuk tiyatrosu, Aralık ayının sonuna kadar Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde çocuklar için perde alacak

TÜM OYUNLAR ÜCRETSİZ’

Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programı müfredatı ana metninde yer alan 10 kök değer üzerine kurgulanmış 8 çocuk oyunu Kütahya Belediyesi’nin desteğiyle Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde “ücretsiz” oynanacak.

Oyunların yönetmenlik koltuğunda oturan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, oyunların Tiyatro ve Drama Uygulamaları dersi kapsamında Türkçe Öğretmenliği 4. sınıf öğrencileri tarafından yazıldığını belirtti.

10 KÖK DEĞER ÜZERİNE KURGULANDI

8 farklı oyunu, dramaturgluğunu Dr. Buket Dedeoğlu Orhun’un üstlendiğine dikkat çeken Topçuoğlu, Ünal, Milli Eğitim Bakanlığı öğretim programı müfredatı ana metninde yer alan adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik gibi 10 kök değer üzerine kurgulanan oyunların Kasım’dan Aralık sonuna kadar sahneleneceğini açıkladı.

‘BU DEFA “ÇOCUKLAR İÇİN TİYATRO’

Oyunlardan hafta içi oynanacak olanların 18.00 ve 19.30 gösterimlerinden, hafta sonu oynanacak olanlar ise 13.00 ve 15.00 gösterimlerinden oluştuğunu belirten Topçuoğlu Ünal, “Bu defa “Çocuklar için Tiyatro” diyoruz. Kasımdan Aralık sonuna kadar olan bu tiyatro şölenine bütün çocuklarımızı bekliyoruz.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *