SAĞLIK KADROSUNA 58 NEFER

1296

TUS sonuçlarına göre KSBÜ Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne 58 Arş. Grv. Dr. daha yerleştiğini ifade eden KSBÜ Rektörü Vural Kavuncu, “Bu Tıp Doktorlarımız KSBÜ SB Evliya Çelebi hastanesine görevlendirilecek, hem uzmanlık eğitimlerini alacaklar hem de vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verecekler.” Şeklinde konuştu

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesine, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonuçlarına göre 58 Arş. Gör. Dr. yerleşti.

‘VATANDAŞLARA HİZMET VERECEKLER’

KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “KSBÜ Üniversitemiz Tıp Fakültesi’ne TUS sonuçlarına göre 58 Arş. Grv. Dr. daha yerleşti. Bu Tıp Doktorlarımız KSBÜ SB Evliya Çelebi hastanesine görevlendirilecek, hem uzmanlık eğitimlerini alacaklar hem de vatandaşlarımıza sağlık hizmeti verecekler.

‘SAYI 408’E YÜKSELDİ’

Böylece Üniversitemizin hastanede görevlendirdiği  doktor/akademisyen sayısı 408’e yükselecek. Hayırlı olmasını diliyorum.”

TUS yerleştirmelerine göre 58 Arş. Gör. Dr.’un branşları şöyle sıralandı: Halk Hastalıkları 1, İç Hastalıkları 4, Kadın Hastalıkları ve Doğum 3, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları 2,Nöroloji 5, Ortopedi ve Travmatoloji 1, Radyoloji 6, Tıbbi Biyokimya 1, Tıbbi Mikrobiyoloji 2, Acil Tıp 6, Adli Tıp 1, Aile Hekimliği 4, Anesteziyoloji ve Reanimasyon 3, Beyin ve Sinir Cerrahisi 1, Çocuk Sağlığı ve Hastalıklar 2, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları 2, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji 2, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon 3, Genel Cerrahi 1, Göğüs Hastalıkları 5, Göz Hastalıkları 3




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *