‘HER BAĞIŞ YENİ BİR HAYAT’

1334

Türkiye’de yaklaşık 30 bin kişinin organ nakli ile sağlığına kavuşmayı beklediğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, organ bağışçısı sayısının 638 Bin ile ülke nüfusunun yüzde 1‘inden daha az olduğuna dikkat çekti.

Kütahya İl Sağlık Müdürlüğü, Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından “Organ Bağışı” konulu konferans düzenlendi. Kütahya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen konferansa; Kütahya Valimiz Sayın Ali Çelik ile eşi Neziha Çelik, İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat KIRBAÇ, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş katıldı.

Binlerce insanın organ nakliyle hayat bulduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, “Binlerce insanın hayatı da bağışlanacak tek bir organa bağlı. Yapabileceğimiz en büyük yardım, en güzel iyilik; hastane köşelerinde organ nakli bekleyen annelere, babalara, yavrularımıza şifa olmak.” diyerek organ bağışının önemine dikkat çekti.

‘30 BİN KİŞİ ORGAN BEKLİYOR’

İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul konuşmasında; ülkemizde yaklaşık 30 bin kişinin organ nakli ile sağlığına kavuşmayı beklediğini, 2022 Kasım ayı itibariyle gönüllü organ bağışçısı sayısının 638 bin olduğunu, bu sayının ülke nüfusunun yüzde 1‘inden daha az olduğunu belirterek, bu manada yapılan her bağışın kurtarılan bir hayat anlamına geldiğini unutmamamız ve organ bağışı seferberliği başlatmamız gerektiğini belirtti.

‘ORGAN BAĞIŞI YETERLİ DEĞİL’

Kök hücre, kan ve organ bağışına dikkat çekmek için gerçekleştirilen konferansta konuşmacı olarak katılan Nefroloji Uzmanı Doktor Neslihan Tezcan ve Yoğun Bakım Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Gökhan Yaman yaptıkları konuşmada; organ bağışı sayısının yeterli olmadığına dikkat çekerek bireyleri bağış yapmaya davet ettiler. Organ bağışında bulunmak isteyenlerin ildeki sağlık kuruluşlarına başvurabileceklerini, organ bekleyen kişilere umut olunabileceğini ve bu sayede birçok hayatın kurtulacağını belirttiler.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *