YÜKSEKLERDE TEK BAŞINA

478

Kütahya’nın Yüksek Atlama branşındaki tek Milli Sporcusu Orhan Baştürk, Türkiye Şampiyonluklarının ardından Avrupa ve Dünya’da madalya hedefliyor. Üçüncü senesinde milli takıma yükselen Baştürk, omuzlarında Kütahya’yı tek başına temsil etme sorumluluğuyla başarıdan başarıya koşuyor.

Kendi branşında Kütahya’yı tek başına temsil eden Atletizm Sporcusu Orhan Baştürk, Yüksek Atlamaya nasıl başladığını, gelecek hedeflerini ve genç sporculara tavsiyelerini GAZETE KIRKÜÇ’e anlattı.

21yaşındaki Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencisi Orhan Baştürk, 3 senedir yaptığı Yüksek Atlama ile başarıdan başarıya koşuyor.

ÜÇÜNCÜ YILINDA MİLLİ FORMAYI GİYDİ

Kütahya’da getirdiği madalyalar ile dikkat çeken Baştürk, “Üç yıl oldu başlayalı, üçüncü senemde Milli Takıma girdim. Şu anda Enka Spor Kulübü’nde branşıma devam etmekteyim.” İfadelerini kullandı. Yeteneğini şu anki Antrenörü Kenan Özcan’ın ortaya çıkardığını ifade eden Baştürk, “Beni Kenan Hoca keşfetti. Ben okul yarışları için sahaya geliyordum, kenarlarda dolanıyorduk arkadaşlarla. Kenan Hoca bir gün beni gördü ve dedi ki “gel bir deneyelim seninle”. İlk kez öyle atladım. Hocam gelip babamdan izin istedi. O günden beri de devam ediyorum.” Şeklinde konuştu.

‘TEK OLMANIN SORUMLULUĞUNU HİSSEDİYORUM’

Kütahya’nın bu branştaki tek sporcusu olduğuna vurgu yapan Baştürk, “Bunun vermiş olduğu bir sorumluluğu hissediyorum. Omuzlarımda tek başıma başarı sağlamanın sorumluluğunu hissediyorum. Ama çok şükür güzel gidiyor şu anda.” İfadelerini kullandı.

Bir antrenman gününü özetleyen Orhan Baştürk, Sabah 10’da ilk antrenmanı yapıyoruz. Eve gidip dinleniyorum. Akşam tekrar antrenmanımız var. Yoğun ama antrenmanlarımız iyi geçiyor” dedi. Genç sporculara da tavsiyelerde bulunan Baştürk, spora erken başlamanın önemine vurgu yaparak sabırla çalışmanın başarıyı getireceğine değindi. 

‘HEDEFİM AVRUPA VE DÜNYA’

Elde ettiği başarıları sıralayan Baştürk, “Balkan ikincisi oldum, Türkiye şampiyonluklarım var. Bundan sonraki hedeflerim Avrupa ve dünya dereceleri.” Dedi.

Sporcularıyla gurur duyduğunu ifade eden Antrenör Kenan Özcan, şu ifadeleri kullandı: “Orhan üst düzey bir sporcu oldu artık. Sporcuların Türkiye dışında madalya almasının tarif bile edilemez bir duygu, keşke imkan olsa o hissi herkese yaşatabilsek” ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *