HAYDİ KÜTAHYA! ÇÖK-KAPAN-TUTUN

479

99 yılında meydana gelen Düzce Depreminin yıl dönümünde; yarın Türkiye’de bir ilk gerçekleşecek. Ülke tarihinde ilk defa 81 il ve tüm ilçelerde Deprem Anı Tatbikatı yapılacak. AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun, “Yarın saat 18.57’de hep birlikte Çök – Kapan – Tutun Deprem Anı Tatbikatı yapıyoruz.” Dedi

1999 Düzce Depremi’nin yıldönümünde yarın ilk kez tüm Türkiye’de deprem tatbikatı yapılacak.

TATBİKAT ANONSU GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Türkiye Genelinde 81 il ve ilçelerde afet ve acil durum farkındalığı oluşturmak için hayata gerçekleşecek tatbikat, 12 Kasım saat 18.57’de yapılacak. Radyolar tatbikat anonsu geçecek, televizyonlar tatbikat anonsu geçecek. Otomatik olarak anons geçilecek. Kurulan sistemden tüm Türkiye’ye aynı anda mesaj gelecek.

‘HEP BİRLİKTE; AFETLERE HAZIR TÜRKİYE’

Deprem tatbikatı esnasında tüm vatandaşlardan sadece ‘çök-kapan-tutun- hareketinin yapılması bekleniyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İl Müdürü Ahmet Ali Artun, “Ülkemizde ilk kez, tüm vatandaşlarımızın katılımıyla aynı gün, aynı saatte; Çök – Kapan – Tutun Deprem Anı Tatbikatı yapıyoruz. Hep birlikte; Afetlere Hazır Türkiye!” ifadelerini kullandı.

Yarın deprem tatbikatının yanı sıra 12 Kasım 1999 günü 7.2 büyüklüğündeki Düzce Depreminde hayatını kaybeden 845 vatandaşımız da anılacak. 

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *